Restaurantul Bucurestiul Insular

5.0
3 voturi / 5 pareri
Adresa:
Str. Prof Mihail Georgescu 24, Sector 2, in spate la Hala Traian. Bucuresti
Telefon:
0770 22.07.09
Fax:
021 326.30.36
Web:
http://www.bucurestiulinsular.ro/
Modifica date de contact

Descriere "Restaurantul Bucurestiul Insular"

Bucurestiul Insular inauntru-spatiile de petrecere:

Gradina Pariziana

Inspirata dupa gradina-restaurant interbelica cu acelasi nume situata pe str 11 Iunie renumita pentru diversitatea de plante in special mediteraneene. La Pariziana se serveau bogate preparate de pescarie, specialitati la gratar, dintre care nu lipseau patricienii si mititeii, precum si sute de pui la frigare cu nelipsitul mujdei de usturoi. La intrarea in gradina se afla un bazin circular cu fantana arteziana in care se tineau crapi vii. Gradina noastra dispune de o capacitate de 120 locuri la mese cu o scena centrala dedicata evenimentelor muzicale si teatrale.

Sera Martha Bibescu:

Pe fundalul gradinii pariziene se afla Sera inspirata dupa serele construite la Palatul Mogosoaia de Martha Bibescu. In sera se afla bucataria botanica deschisa in care bucatarul face spectacol gastronomic-cooking show- pentru clienti. Intr-o lume orientata spre productia de masa a alimentelor modificate genetic bucatarii rafinati apeleaza la propria gradina in cautarea unor ingrediente sanatoase, cultivate organic si proaspete.

In ghivecele situate pe peretii de caramida reconditionata se afla ghivece cu plante aromatice (busuioc, salvie, rosmarin, foi dafin, menta, etc), rosii pitice, ardei iuti, muguri de soia, pe care bucatarii nostri le folosesc sa "parfumeze" preparatele. Pe mese se afla sticlute cu uleiuri de masline pregatite cu diverse arome (rosmarin, ardei iute rosu, tarhon, cimbru, lamaie galbena, portocala, busuioc, oregano, scortisoara), uleiuri diverse (susan, soia, arahide, canepa, struguri, orez) care pe langa savoarea unica a preparatelor asigura o alimentatie sanatoasa clientilor nostri.

Micul Paris

Saloanele cele mai reprezentative ale monumentului istoric cu tavane inalte decorate cu stucaturi, usi scluptate ne duc cu gandul la Bucurestiul cu atmosfera "dolce decadente", "Micul Paris" sau "Parisul Balcanilor" denumit asa datorita atractiei sale speciale si a modului de viata cosmopolit.

Capacitatea acestei sectiuni situata pe parterul vilei este de 66 locuri dispuse in 3 saloane de fumatori si unul de nefumatori.

Absint bar

Un spatiu boem, intim situat la demisolul vilei inspirat din vremurile cand se importa "Zana Verde" de catre fratii Capsa direct de la Paris. Veti gasi aici o colectie de carti si filme despre istoricul Bucurestiului, gastronomie, arhitectura. Puteti incerca un cockteil cu absint sau servi "aperitive" destinate sa deschida pofta de mancare. Barul are 30 locuri la mese la care se vor adauga in curand inca 12.

Pentru receptii si mese festive Salonul levantin se va deschide in curand in mansarda casei cu o capacitate de 100 locuri.
Modifica descrierea

Pareri despre "Restaurantul Bucurestiul Insular" (5)

copilul_eu pe 31.08.2011 (21:24)

MENIU DEJUN GRILL (zilnic 11:00-18:00) servit in Bistroul restaurantului sau la pachet pentru acasa :
Gustul inegalabil al gratarului pe carbuni la Bucurestiul Insular-restaurant si terasa langa Hala Traian. Preparate proaspete de carne,peste,legume pregatite la comanda in fata clientilor pe gratar clasic cu carbuni sau gratar cu afumare.

copilul_eu pe 31.08.2011 (21:24)

Terasa cu plante mediteraneene e superba.

copilul_eu pe 31.08.2011 (21:26)

La doi pasi de aglomeratia orasului, ai sentimentul ca patrunzi intr-o oaza de liniste si bun gust. Practic, intoarcerea in timp este posibila aici si ofera surprize memorabile. Cum ar zice poetul – “lux, calm si voluptate’! Nu este, insa, un lux opulent (si costisitor pe nota de plata), ci pasiunea pentru trecut cultivata cu arta nu doar gastronomica. O simpla crema de ciuperci devine un mic monument culinar cu parfum de vremi apuse (dar inca stabile in memoria afectiva), mai ales daca stropesti champignoanele, pleurotusul si hribii cu Sauvignon Blanc, sarea este de mare, piperul negru este proaspat rasnit, iar uleiul de masline este unul extravirgin. Si, asemenea unui chef elvetian, al nostru nu ezita sa aduca si frisca in combinatie, desenand spirale in supa. Gesturi simple, detalii aparent banale …rezultatul devine, apoi, unul spectaculos! Toate se topesc in gura, efectiv, pregatind terenul pentru al doilea asalt, cel asupra unuia dintre pestii mei favoriti – dorada. Un file de peste proaspat tras in unt cu praz si sos regal de sampanie! Mana lui Tatian se vede in special aici: finetea sosului completeaza discret aroma carnii albe, iar prazul incita suplimentar, fara a impune un canon. Sparanghelul facut si el in unt, cu ghirlanda de rosii cherry de rigoare, completeaza inspirat recitalul…

Cum bine stiti, dupa o portie buna de placinta cu mere cu inghetata de vanilie (ceea ce eu consider inca un …fel principal!), niciodata nu ma pot abtine niciodata de la un desert fastuos: tort de ciocolata cu mascarpone! Multe fructe de padure in distributie si o doza buna de lichior de portocale amare – Gran Marnier. Frunzulitele de menta isi aduc si ele obolul, iar simfonia de gusturi, arome si culori te transpun, parca, intr-o fantezie de Tim Burton … in tara minunilor! Mananci pana mori…la Bucurestiul Insular!

adina_lixy pe 31.08.2011 (21:32)

M-am reintors la Bucurestiul Insular, insotit de fotografii Maria Musat si Bogdan Costea, pentru o noua propunere de degustare din meniul a la carte propus de chef Tatian Aldea si Mircea Poenaru, proprietarul frumoasei cladiri monument istoric din spatele Halei Traian (str. Prof. Mihail Georgescu, nr. 24), unde se cultiva “gusturi rafinate din vremuri apuse” si unde, in curand, voi lansa un program de happening-uri culinare, degustari de vinuri, cooking show-uri cu vedete…

De aceasta data, am inceput seara cu o Salata Josephine – din piept afumat de rata si ficatei de pasare asezati pe un pat de salata mixta. Salata era dreasa cu ulei de masline virgin si otet balsamic. Sarea folosita era de de mare, iar piperul negru era proaspat rasnit. Aroma predominanta ramanea, insa, cea de afumatura rafinata, pe care am dublat-o cu un pahar de vin alb sec de Segarcea.

Fiind poftit in salonul secret al casei (beneficiind si de o intrare separata), departe de ochi indiscreti m-am rasfatat, apoi, cu Triunghiul Conjugal, o savanta si concupiscenta impletitura de file de somon cu dorada, prezentata lasciv pe un pat de spanac si agrementata de un sos de smantana cu ceapa, mustar de Dijon (cu hrean, adica) si foi de dafin. Evident, am folosit piper alb proaspat rasnit si am continuat cu vinul alb sec, usor acidulat.

Cum stiti, nu ma pot abtine de la deserturile fine! Asa ca am comis-o din nou, dedulcind-ma cu o tarta cu fructe de padure, dublata de o crema de vanilie, ce mai, o nebunie! Prezentarea desertului a fost una pe masura, o veritabila mica opera de arta culinara, in care surpriza era adusa de paharul rasturnat alene, din care se scurgea cremuta…

motan_eu pe 31.08.2011 (22:26)

Amplasat intr-o casa monument care readuce gusturi rasarite diin timpuri apuse.
Pieptul de rata cu sos de capsuni si andive panna la ciolanul de porc rotisat si gratarul pe carbuni mi-au lasat amintirii palcute.
Atmosfera si terasa te face sa te simti ca acasa si sa revii cu drag si sa PLECI INTOTDEAUNA MULTUMIT.

Regenerare cod se incarca...
Se comenteaza, va rugam asteptati...

Spune-ti parerea despre "Restaurantul Bucurestiul Insular"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat