Concerte

Concert Trupa 13

15 oct 2011

Daca vrei sa scapi de superstitia ca numarul 13 iti aduce ghinion, atunci vino sambata, de la ora 22:30, la Hard Rock Cafe, si participa la concertul sustinut de Trupa 13. Timp de aproape doua ore, cei patru artisti (Deni, Silviu, Cristi-Americano si Kani Rusu) te vor incanta cu hit-uri precum Angels – Robbie Williams, Clocks – Coldplay, Dreamer – Ozzie Osbourne, One – U2,  Sultans of Swing – Dire Straits si multe altele. Vino cu incredere si lasa-te convins ca Trupa 13 iti poarta noroc si iti aduce numai distractie!

Pretul unui bilet la concert este de 25 lei.

Concert Mihai Margineanu

13 oct 2011

Pentru ca versurile istete si umorul fin nu se schimba o data cu vremea, Hard Rock Cafe te invita sa  faci trecerea de la berea rece la ceva mai tare! Vino joi, 13 octombrie, de la ora 21:00 si ia parte la un nou concert alaturi de unul dintre cei mai nonconformisti si carismatici interpreti de folk - Mihai Margineanu revine la Hard Rock Cafe pentru a-ti demonstra ca muzica lui merge pe toate anotimpurile! Vei intra in sezonul rece „incalzit” de hituri ca „Femei, femei”, „Aviatia da senzatia”,”Melci, scoici, raci, craci”, „Paraschivo” sau „Ma iubeste femeile!”.

Pretul unui bilet la concert este de 40 lei.

The Winehouse Show

8 oct 2011 // ora 22:30

Hard Rock Cafe aduce un omagiu genialei Amy Winehouse intr-un spectacol susținut de prima și cea mai importanta trupa tribut a artistei din Italia. “The Winehouse Show” revine la București pe 8 octombrie, după ce, a susținut anul trecut, tot aici, un memorabil concert cu casa închisă. Spectacolul începe la ora 22.30.

Perfecta cu imaginea care o consacra în 2006 pe Amy în rolul de copil teribil al muzicii britanice, cu ochii conturați definind un stil neo-retro excentric, întregit de un coc supradimensionat “Beehive” ‘60, Sara Antonelii iși asuma o misiune pe care puține cantărețe ar putea-o duce onorabil la final. Mai ales ca partea grea e dincolo de imagine – fie ea salutata de însuși Lagerfeld. Amy, cu o vocea ei de o candoare brutala, a sedus marile instanțe ale showbiz-ului mondial, începând cu juriul Grammy – care i-a dat cinci premii la o singură gala - și până la Quincy Jones, Prince, Mike Jagger sau Elton John.

Daca vocea unica a excentricei Amy făcea cândva presa internațională să decreteze că s-a născut nouă Billie Holiday, o Nina Simone sau o Diana Ross, Sara pare hotarata sa demonstreze că s-ar putea naște acum o nouă Amy Winehouse. A studiat muzica artistei britanice, reușind să-și folosească vocea cu aceeași istețime, astfel încât tonalitățile calde soul să-i fie la fel de firești ca rafalele jazz adânci ori modulațiile contemporane R&B. “Spectacolul de la București va fi în special dedicat celor mai cunoscute piese ale artistei, mai ales de pe cel de-al doilea album, “Back to Black” (care, să nu uităm, s-a vândut în șase milioane de exemplare!), dar vom canta și câteva din versiunile jazz, dacă publicul o cere”, spune Sara Antonelli.

O vor susține pe scenă cinci muzicieni italieni cu experiență: saxofonistul Lorenzo Perracino care se apropie de performanța lui Neal Sugarman în piese ca “Rehab” sau “Back to Black” sau toboșarul Tony Lo Biondo, admirator al unora dintre cei mai buni bateriști care au colaborat cu Amy Winhouse, precum Salaam Remi sau Homer Steinweiss. Chitaristul Francesco Savarese amintește că însăși Amy Winehouse a fost o chitaristă abilă și că, dincolo de faptul că dădea bine să apară uneori pe scenă cu chitara, a reușit câteva înregistrări memorabile, printre care piesa “Rehab”. Echipa italiană e întregită de basistul Antonio Delle Foglie, iar la clape – Enzo Di Santo.

Printre piesele care se vor auzi sambata seara în interpretarea Sarei Antonelli se numara: “Rehab”, “Love Is a Losing Game”, “Wake Up Alone” sau “I’m No Good”.

Biletele, in valoare de 40 de lei, se găsesc la Hard Rock Cafe. Rezervări la telefon 021.206.62.61.

Concert ABBA MANIA

24 sep 2011 // ora 22:30 // Hard Rock Cafe

ABBA se reunește sambata, 24 septembrie, incepand cu ora 22.30, la Hard Rock Cafe București. Nu sunt suedezi, sunt italieni, dar asemănarea perfectă cu regii disco și vocile excelente i-au urcat rapid pe cei de la ABBA Mania Tribute printre favoriții cluburilor din Roma. După patru ani în care și-au consolidat renumele în discotecile din sudul Italiei, trupa aduce și în România un show strălucitor, care reproduce întocmai spectacolele cu care celebrul qvartet suedez cucerea lumea în urmă cu patru decenii.

Trupa ABBA Mania s-a înființat în anul 2007, la ideea cântăreței Katia Marafioti, care a adunat câțiva dintre cei mai buni muzicieni și coregrafi italieni pentru a pune la punct un numar de spectacole disco ’70 care să aducă un omagiu celor care au urcat în cele mai tari topuri ale lumii piese precum “Knowing Me, Knowing You” sau “Gimme, Gimme”. Asemănările sunt uluitoare, iar diferențele, greu de găsit: într-o lume care se distrează privind înapoi, amatorii de show-uri neo-retro au primit cu aplauze o versiune fără cusur a teribililor Björn, Benny, Agnetha și Frida. Arată la fel, cântă la fel, dansează la fel și, în plus, adaugă ceva nebunie italiană unui spectacol care oricum celebra bucuria și cheful de viață din anii nebuni ai showbizului internațional.

Strălucitoare, lucioase, colorate - costumele au fost croite și ele ținând seama de mesajul pe care trupa suedeză îl aducea unei lumi care-și savura, în anii ‘70, libertatea de a gândi orice. “Pantalonii evazați, combinezoanele albastru electric cu paiete, cizmele lungi argintii și celebrele rochii albe foarte scurte, toate acestea sunt părți importante ale unei mărci pe care o știm atât de bine și astăzi. Am studiat, alături de stiliști, toate elementele acestui puzzle, și am creat o replică perfectă a trupei ABBA”, spune Katia Marafioti, lidera trupei italiene. Imaginea a fost ajustată, apoi, în saloanele de coafură, unde, vreme de câteva luni, a fost căutată formula perfectă între nenumăratele variante în care celebrii predecesori s-au prezentat, de-a lungul timpului, în fața publicului.

De la buclele cu care Agnetha stabilea normele în saloanele de înfrumusețare ale vremii, la bretoanele retezate care-i recomandau spre final, în anii ‘80, frezele hippie ale băieților, bărbile la care se lucra serios cât să pară neglijente - toate aceste detalii asigură succesul, dacă vrei să te compari cu unii care au vândut 370 de milioane de discuri în toată lumea și sunt, până în ziua de astăzi, nedetronați în recordurile de audiență. “Să nu uităm că 54 la sută din populația globului îi văzuse, în anii ‘70, pe cel de la ABBA”, spune Katia.

Pentru că piesele suedezilor au ținut luni de zile primele locuri în cele mai importante topuri ale lumii, pentru că mulți le fredonează și astăzi refrenele și pentru că până și copiii ar putea spune pe de rost versurile unor cântece ca “I Have a Dream” sau “Knowing Me, Knowing You”, vocile nu pot fi altfel decât “unu pe unu”. Artiștii reuniți în ABBA Mania Tribute Band au fost aleși în urma unui casting minuțios, astfel încât vocile să fie natural aproape de cele originale. Restul a fost șlefuit cu multe ore de repetiții. De altfel, publicul italian și un juriu al postului de televiziune Sky Italia le-a dat, în 2009, un vot de excelență și titlul de cea mai bună replică italiană a trupei suedeze ABBA. “Vom cânta la București, vreme de două ore, cele mai cunoscute și mai iubite dintre piesele trupei ABBA, de la “The Winner Takes It All”, la “Dancing Queen”, “Fernando”, “Take a Chance on Me” și nenumărate altele din hiturile care au înnebunit lumea din 1973 până în 1981, când ABBA lansa ultimul album de studio, “One Of Us”, spune Katia.

De la ABBA la Frank Zappa, în lume există zeci de mii de trupe tribut, care cântă prin baruri, dar și în teatre prestigioase cu o capacitate de peste două mii de locuri, cum ar fi, de pildă, Carnegie Hall din New York. Diferite de “cover-band”-uri, trupele tribut au o definiție și o filosofie aparte. De regulă, în asemenea trupe există muzicieni foarte talentați, care ar putea avea propria carieră. Lipsă de originalitate sau un gest suprem de respect pentru gloria unui star? Până la urmă încă de prin anii ‘60 performerii au început să cânte piese scrise de alții, spun unii critici, acreditând ideea că până și acest obicei este o formă de “tribut”, adus, de data asta, compozitorului. O dată ce Bob Dylan sau Beatles au intrat în scenă, valul de simpatie s-a îndreptat spre cantautori, fără a-i critica prea aspru, însă, pe unii ca Frank Sinatra sau Celine Dion, care preferă să interpreteze creațiile altora. Interesul pentru trupele tribut a creat în vestul Europei o întreagă industrie, care își anunță succesele până și în cele mai importante instanțe ale branșei.

Revista Pollstar, de pildă, urca, nu demult, trupa “1964”, un tribut Beatles, pe locul 167 în topul celor mai interesante performanțe live. Trupa “The Machine”, un tribut Pink Floyd fondat în 1990 în Statele Unite, a susținut o mie de spectacole într-un an – dintre care unele în săli de prestigiu -, au ajuns să vândă chiar albume și DVD-uri cu concertele lor. Unii artiști-tribut au avut încă și mai mult noroc. Tim “Ripper” Owens, de exemplu, care cânta în trupa tribut “British Steel”, a ajuns să-l înlocuiască pe Halford în 1992 în prestigioasa Judas Priest, iar Tommy Thayer, care cânta în tributul Kiss pe nume “Cold Gin” a reușit, în 1992, să-l înlocuiască pe Ace Frehley în trupa originală. “În cazul unora ca Beatles sau ABBA, trupele tribut au o importanță aparte, pentru că mențin în atenția publicului o muzică pe care cei care au creat-o nu o mai cântă live”, spune critica internațională.  Biletele la concert, in valoare de 40 lei, sunt disponibile la Hard Rock Cafe. Pentru rezervari: 021 2066261.

Nazareth live la Hard Rock Cafe

27 sep 2011 // ora 21:00 // Hard Rock Cafe

Nazareth, una dintre legendele rock ale anilor `70, revine in Romania pentru un concert ce va avea loc pe data de 27 ianuarie, la aniversarea a 4 ani de Hard Rock Cafe in Bucuresti.

Concertul face parte din turneul international de promovare a celui mai recent album al trupei, intitulat “Big Dogz”, lansat in primavara acestui an, la 40 de ani de la aparitia primului lor material discografic (Nazareth,1971).“Big Dogz”, al 22-lea material discografic al trupei, contine 11 piese noi si s-a bucurat de success in Europa, Asia si America de Sud.

Balada “Love Hurts”, care a facut inconjurul lumii, castigand Discul de Platina si ocupand prima pozitie in topurile din Europa si SUA, ramane, insa, preferata publicului, chiar si la 36 de ani de la lansare: http://www.youtube.com/watch?v=soDZBW-1P04.

Trupa britanica Nazareth a fost infiintata in decembrie 1968 in Dunfermline, Scotia, din cenusa unei trupe semi-profesioniste locale, The Shadettes, de solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton (ex-Mark V si The Red Hawks), basistul Pete Agnew si bateristul Darrell Sweet. Evenimentul din data de 27 ianuarie 2012 este organizat de Hard Rock Cafe in parteneriat cu Cavalleria Events si OST Cultural Events.

Biletele sunt disponibile online pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, in reteaua librariilor Adevarul, Magazinele Flanco din toata tara, in Unirea Shopping Center Parter, Sala Palatului, Magazinul Muzica, Magazinul Victoriei, Palatul National al Copiilor si la Hard Rock Cafe.

Pretul biletelor difera in functie de categorie:  Categoria VIP – 400 Ron (intalnire cu trupa, poza, disc semnat de catre membrii trupei); Categoria I – 120 Ron (loc la mese ); Categoria II – 90 Ron  (in picioare).

Concert de jazz cu Emy Dragoi

21 sep 2011 // ora 20:30 // Tete-a-Tete Coffee Art & Chill

Emy Dragoi considerat cel mai bun acordeonist de jazz va fi acompaniat de catre: Lucian Maxim (percuţie), Adrian Flautistul (bas) şi Jezebel (voce).Biletele se pot procura de la intrare.

Preţul unui bilet este 20 lei. Tête-à-Tête Coffee Art & Chill Parcul Herăstrau, lângă Grădina Japoneză, Bucureşti

Rezervari: 0728 668 463. Tête-à-Tête Coffee Art & Chill.

Primul concert LUCIAN VIZIRU la Hard Rock Cafe

6 oct 2011 // ora 21:30 // Hard Rock Cafe

Lucian Viziru revine pe scena muzicala cu un nou stil, o noua trupa si o noua abordare a genului pop-rock. Trupa LUCIAN VIZIRU va concerta, in premiera la Hard Rock Cafe Bucuresti,  pe 6 octombrie, incepand cu ora 21:30.

Piesele, interpretate in limba engleza si "itinerariul” muzical pe care indragitul artist isi va purta spectatorii, vor dezvalui talentul si munca depusa pentru a duce la bun sfarsit „calatoria”  inceputa cu doi ani in urma, prin intermediul careia Lucian Viziru a vrut sa impartaseasca publicului experientele, ideile, impresiile si concluziile care i-au marcat si modelat viata.

Albumul nu este o poveste frumoasa sau urata. Este povestea de viata a unui om care crede ca muzica ar trebui sa insemne sentimente transpuse in sunet.

Spectacolul va contine toate piesele de pe viitorul album al trupei, interpretate  100% live. Muzica si versurile ii apartin lui Lucian Viziru care, in concert, va fi sustinut de patru instrumentisti  (tobe, chitara, bass, trompeta).

Concertul va reprezenta o surpriza pentru fanii muzicii pop-rock, atat pentru cei ce au urmarit cariera lui Lucian Viziru, cat si pentru cei care abia acum il vor descoperi. Biletele la concert sunt disponibile la pretul de 40 lei in retelele My Ticket, Diverta si la Hard Rock Cafe. Pentru mai multe detalii : www.lucianviziru.com

Concert Life On Mars

17 sep 2011 // ora 22:00 // Hard Rock Cafe

Sambata, 17 septembrie, Hard Rock Cafe te invita la un super show - trupa Life On Mars iti va dovedi nu numai ca pe Marte exista viata, ci si multa muzica buna! Vei asculta rock modern, cu influente brit, dar si cover-uri dupa piesele unor artisti precum: Amy MacDonald, The  Beatles, Amy Winehouse, Black Eyed Peas, Blur, Duffy, Déjà Vu, James Brown,  Jennifer Paige si Joan Osborne. Te vei simti atat de bine alaturi de Life On Mars, incat nu vei mai dori sa revii cu picioarele pe pamant!

Intrarea la concert este libera.

Concert Compania 7

10 sep 2011 // ora 22:00 // Hard Rock Cafe

Vino la Hard Rock Cafe pentru un spectacol muzical total si descopera una dintre cele mai noi trupe romanesti – COMPANIA 7, o aparitie noua si spectaculoasa pe scena muzicii, te invita la un concert unplugged cu un repertoriu de senzatie.

Marcel Lovin (solist), Cristina Karamarcu (solist ), Mihai Grigoras (clape, chitara, percutie si backing vocal) si Andrei Radu (chitara si backing vocals) au pregatit un show cu un concept inedit, in care vor imbina momente de improvizatie cu muzica acustica, coveruri dupa piese romanesti si internationale, trecand, intr-o maniera personala, printr-o paleta impresionanta de genuri si hituri.  Printre piesele concertului din 10 septembrie se numara: Bad Romance (Lady Gaga), Crazy little thing called love (Queen), Valerie (Amy Winehouse), Grenade (Bruno Mars) sau What goes around comes around (Justin Timberlake).  Intrarea la concert este libera.

Concert The Crossroads

3 sep 2011 // ora 22:00 // Hard Rock Cafe

Vino sambata seara pe terasa Hard Rock Cafe pentru a-ti incepe toamna pe cele mai bune hituri din anii ’60 si pana in prezent! Incepand cu ora 22:00, THE CROSSROADS te vor purta pe ritmuri de blues, rock, funk si disco, asa cum numai ei stiu sa o faca. Vom sarbatori impreuna, cu un impresionant playlist, 14 ani de existenta a trupei pe scena muzicii romanesti si pregatirea primului album.

Intrarea la concert este libera.