Castelul Bran

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
Str. General Traian Mosoiu, nr. 24 Casa "Principesa Ileana" - Castelul Bran, Judetul Brasov Bran
Telefon:
0268 23.77.00, 0268 23.77.01
Fax:
0268 23.77.02
Web:
http://www.bran-castle.com/
Email:
[email protected]
Modifica date de contact

Descriere "Castelul Bran"

Anii tulburi ai primului razboi mondial inscriu in istoria castelului Bran un gest conjunctural al autoritatilor brasovene, care – cu ocazia incoronarii, la 30 decembrie 1916, a imparatului Carol I al Austro-Ungariei ca rege al Ungariei (sub numele de Carol al IV-lea),– intentioneaza sa marcheze evenimentul printr-o … donatie.

Resendinta Regala (1920-1947) Cu doua zile inaintea marelui eveniment, la 28 decembrie 1916, primarul Brasovului, dr. Karl Schnell, isi justifica astfel gestul in fata unei adunari a reprezentantilor orasului. “Noi, din acest oras liber regesc, care ne-am adunat prima data de la inceputul invaziei vecinilor infideli, vrem astazi sa salutam pe Majestatea Sa regeasca si apostolica, din adancul inimii. (…) Ne-am decis astazi sa rugam cu veneratie pe Majestatea Sa, ca si odinioara, castelul de pe vechea stanca Dietrich sa intre in posesia regelui. Si oferim acest cadou cu credinta, ca supusi nestramutati”.

Adaugand “sentimentul de mandrie al invincibilitatii monarhiei, dupa stralucitele succese din Est”, primarul Karl Schnell i-a inaintat aceasta propunere magistratului orasului, care urma sa o aprobe si sa o duca la indeplinire.

“Cu insufletire”, acesta a stabilit “in numele populatiei, in unanimitate” ca “din partea orasului nostru, il rugam [pe Carol al IV-lea – n.n.] sa primeasca drept cadou modest, proprietatea orasului Brasov, castelul Bran si parcul”.
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "Castelul Bran"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat