Muzeul Casa Muresenilor

5.0
2 voturi / 1 parere
Adresa:
Piata Sfatului, nr. 25 Brasov
Telefon:
0268 47.78.64
Web:
http://www.muzeulmuresenilor.ro/
Email:
[email protected]
Modifica date de contact

Descriere "Muzeul Casa Muresenilor"

Casa Muresenilor s-a infiintat in anul 1968, ca urmare a donatiei facute de urmasii familiei Muresianu. Ei puneau astfel in opera testamentul cultural al lui Iacob Muresianu, oferind statului roman, in vederea organizarii unui muzeu, spatiul necesar, o foarte valoroasa colectie de mobilier, pictura, sculptura si mai ales o arhiva de o inestimabila valoare culturala, numarand peste 25.000 de documente. Muzeul este consacrat memoriei mai multor membri ai acestei familii cu mari merite in viata culturala si politica a vremii lor.
Arhiva Muresenilor este una dintre cele mai bogate si importante arhive de familie. Conducind timp de mai bine de o jumatate de secol "Gazeta Transilvaniei", Muresenii au corespondat cu toti fruntasii politici ai vremii lor, atit din Ardeal cit si din celelalte provincii locuite de romani. Pe linga corespondenta politica, in Arhiva Muresenilor se gasesc - sporindu-i valoarea culturala - numeroase manuscrise ale Muresenilor si ale corespondentilor ziarelor conduse de ei. Atrage atentia si prezenta documentelor legate de istoria Imnului national "Desteapta-te, Romane", creatie a nemuritorului Andrei Muresanu. Muzeul "Casa Muresenilor" se indreapta spre transformarea intr-un complex de case memoriale dedicate amintirii unor mari personalitati brasovene. In 24 iunie 2006 s-a deschis Casa "Stefan Baciu"
Categorie: Muzee & Galerii
Modifica descrierea

Pareri despre "Muzeul Casa Muresenilor" (1)

vasile320 pe 13.01.2010 (16:32)

Este locul destinat unei pagini din istoria neamului nostru. Am admirat colectia de mobilier,sculpturile,operele scrise,tablourile de pictura
Mi- placut Totul

Regenerare cod se incarca...
Se comenteaza, va rugam asteptati...

Spune-ti parerea despre "Muzeul Casa Muresenilor"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat