Ambulatoriul de specialitate - Spitalul clinic COLTEA

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
B-dul I.C.Bratianu, nr. 1 Bucuresti
Telefon:
021 314.27.44, 021 314.27.43
Fax:
021 387.41.01
Web:
http://www.coltea.ro
Email:
coltea@coltea.rdsnet.ro
Modifica date de contact

Descriere "Ambulatoriul de specialitate - Spitalul clinic COLTEA"

Istoria acestui asezamant medical a inceput in 1704, cand spatarul Mihai Cantacuzino a infiintat spitalul. Atunci, unitatea nu avea decat 24 de paturi, 12 pentru femei si 12 pentru barbati. Singurul cadru medical era un farmacist. Asistentii medicali de astazi nu erau decat niste barbieri care scoteau masele.
Printre primii medici romani care au lucrat la Coltea s-a numarat Nicolae Cretulescu, care a infiintat scoala de microchirurgie.
"Spitalul Coltea a fost prima baza de invatamant. In 1859 s-au infiintat primele specialitati medicale, adica chirurgia, medicina interna si oftalmologia. De aici au provenit trei ministri: Constantin Angelescu, Nicolae Cretulescu si Gheorghe Asachi. Tot din acest spital au provenit si multi ministri ai Sanatatii", povestea prof. dr. Nicolae Angelescu, chirurg si presedintele Fundatiei "Coltea".
Medicii au amintit si cum erau finantate prin 1800 spitalele, cand nu exista Casa de Asigurari. Astfel, in 1842 s-a pus baza Eforiei spitalelor, banii pentru aceste unitati fiind dati de marea boierime.
Categorie: Spitale
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "Ambulatoriul de specialitate - Spitalul clinic COLTEA"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat