Cafenea Gloria Jean's Coffees (Piata Romana)

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
Bulevardul Dacia Bucuresti
Telefon:
0725 78.29.29
Web:
http://www.gloriajeans.ro
Modifica date de contact

Descriere "Cafenea Gloria Jean's Coffees (Piata Romana)"

Originea cafelei este foarte disputata si, ca si in cazul unui vin de calitate, este inconjurata de mister si romantism. Exista multe versiuni despre modul in care a aparut aceasta extraordinara bautura. Cea mai celebra si bine cunoscuta legenda este cea a lui Kaldi, un calugar din Etiopia.

Se crede ca acest calugar a descoperit boabele de cafea Arabica (indigene din Etiopia), cand si-a gasit caprele dansand nebuneste, dupa ce mancasera boabe de cafea gasite intr-un tufis. A incercat si el aceste boabe si s-a bucurat de efectele lor energizante. Curand, cafeaua a devenit o bautura religioasa ceremoniala, care-i ajuta pe calugari sa stea treji pe parcursul indelungatelor ore de rugaciune din timpul noptii.

Cafeaua a aparut intr-o maniera asemanatoare cu cea a ceaiului de astazi. Frunzele tufisurilor de cafea erau fierte in apa, iar lichidul obtinut era baut simplu. Aceasta tehnica de preparare a cafelei a dat o intrebuintare boabelor de cafea, ulterior ele fiind prajite inainte de preparare.
Categorie: Cafenele
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "Cafenea Gloria Jean's Coffees (Piata Romana)"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat