Centrul National al Dansului

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
B-dul Nicolae Balcescu, nr. 2 (TNB, latura nordica - acces langa Laptaria Enache, etaj 3/4) Bucuresti
Telefon:
021 312.80.09, 0746 09.99.42
Fax:
021 319.72.06
Web:
http://www.cndb.ro/
Modifica date de contact

Program "Centrul National al Dansului"

http://www.cndb.ro/spectacole.html# Modifica programul

Descriere "Centrul National al Dansului"

Centrul National al Dansului – Bucuresti (CNDB) este singura institutie publica de cultura aflata in subordinea Ministerului Culturii si Cultelor creata cu scopul de a sustine, dezvolta si promova dansul contemporan. Statutul sau de institutie de spectacole dar si de finantator al coregrafiei contemporane - rol jucat asemeni Centrului National al Cinematografiei in cazul cineamatografiei romanesti -, face din CNDB o institutie singuraa si vitala pentru dezvoltarea culturii coregrafice din Romania.

Localizare
Amplasat in Piata Universitatii, chiar in centrul capitalei, CNDB se afla situat la etajele 3 si 4 din aripa nordica a cladirii Teatrului National, in vecinatatea Laptariei Enache si a terasei "La motoare".

CNDB este un cadru institutional conceput ca un spatiu deschis care doreste sa produca un reviriment permanent la nivelul sensului pe care il poate avea o astfel de institutie in contemporaneitate, ca parte a contextului cultural international.

Misiune
Prin strategia sa Centrul sustine si promoveaza programe si proiecte care contribuie la dezvoltarea culturii coregrafice si care fac posibila participarea scenei locale la un dialog extins la nivel international.
CNDB incurajeaza cercetarea, experimentul si inovatia in campul practicilor si teoriilor din arta contemporana si contribuie la crearea unui mediu favorabil dialogului, reflectiei si dezbaterii.

Stagiunea de spectacole
Creat ca o interfata dinamica si flexibila de relationare intre profesionistii domeniului si publicul larg, CNDB prezinta anual o stagiune de spectacole in care sunt invitate productii de dans contemporan romanesti si straine, si coproductiile internationale pe care Centrul le sustine, oferind astfel publicului o paleta larga de discursuri artistice si optiuni estetice.
Pe linga spectacolele creatorilor romani, CNDB a invitat artisti cunoscuti pe scenele din intreaga lume precum: Vera Mantero (Portugalia), Jerome Bel (Franta/Germania), Xavier Le Roy (Germania), Robyn Schulkowsky (Germania), Sasa Asentic (Serbia), Yoshiko Chuma (S.U.A. /Japonia), Mart Kangro (Estonia), Catherine Diverres (Franta), Rachid Ouramdane (Franta), Marta Coronado (Belgia), Pedor Gomez Egana (Columbia/Norvegia), Antonija Livingstone (Canada), Frederc Gies (Franta/Germania), Janez Jansa (Slovenia) si altii.

Dezvoltarea culturii coregrafice
Pe linga spectacolele pe care le prezinta saptaminal in cadrul stagiunii, Centrul propune proiecte in care corpul devine mediatorul unor forme multiple de exprimare si sondare a realitatii. Programele si proiectele CNDB creeaza legaturi intre practici diferite de discurs si fac posibila intalnirea artistilor, jurnalistilor, scriitorilor si creatorilor din diverse domenii cu logici si stiluri de lucru diferite. In ideea de a le facilita contactul cu structuri ale imaginarului si instrumente de cercetare la care fac apel alti creatori, invitatii CNDB participa la repetitiile, atelierele, cursurile, spectacolele si prezentarile Centrului, devenind astfel martorii proceselor artistice elaborate sau aflate in starea de vulnerabilitate dinaintea fixarii. Centrul devine, astfel, platforma unor dezbateri de fond anulind granitele dintre artistii vizuali, coregrafi, muzicieni, scriitori si teoreticieni proveniti din diverse domenii creative.
Categorie: Sali de spectacol
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "Centrul National al Dansului"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat