Cinema Studio

5.0
3 voturi / 5 pareri
Adresa:
Bd. Magheru, Nr. 29 Bucuresti
Telefon:
021 316.55.26
Modifica date de contact

Descriere "Cinema Studio"

Cinematograf de inalta tinuta artistica, sala celor mai prestigioase premiere, in care se organizeaza manifestari devenite traditionale, ca: Festivalul Filmului European, Festivalul International al Filmului Studentesc, gale si saptamani cinematografice patronate de ambasade si centre culturale straine, sala STUDIO se recomanda prin repertoriul sau select si o frecventa ridicata de spectatori ce o plaseaza in primele doua locuri pe tara. Cinematograful Studio beneficiaza de un plasament ultracentral extrem de favorabil. Dupa renovarea din vara anului 2002 sala ofera conditii optime de vizionare, atat din punct de vedere tehnic, cat si al confortului spectatorului - fiind echipata cu instalatie de sunet dolby-stereo si instalatie de aer conditionat.
Categorie: Cinematografe
Modifica descrierea

Pareri despre "Cinema Studio" (5)

aurelya pe 04.12.2009 (12:32)

Cel mai bun cinema pentru iesirile low cost cu gasca de amici. E foarte curat si dragut.

bdoinana pe 14.10.2010 (13:32)

Unde sunt cinematografele de altă dată ale Bucureşti-ului?!
De la an la an, cinematografele, care au făcut istorie, lasă locul celor noi. Lipsa de condiţii, frigul, scaunele rupte, mirosul greu şi şoarecii „cinefili” au dus la scăderea drastică a numărului de spectatori în vechile cinematografe şi, reversul medaliei, la înmulţirea lor în cele noi, moderne. Cauzele degradării acestora sunt legate de diversificarea mijloacelor de vizualizare a filmelor: internet, noi posturi tv, dvd-uri, dar şi apariţia mall-urilor care oferă condiţii considerabil mai bune celor vechi.
În acest moment RADEF RomâniaFilm are în administrare un număr de 290 de săli şi grădini de spectacol cinematografic, din care doar 40 sunt funcţionale. În Bucureşti, mai funcţionează doar 5 (Patria, Scala, Corso, Gloria şi Europa) din cele 27 de săli şi grădini de spectacol cinematografic. Dintre cele cinci doar două, Corso şi Europa, au fost renovate în urmă cu câţiva ani.
Pe fostul Bulevard al Cinematografelor (actualul bulevard Elisabeta), unde, acum câţiva ani, fostele cinematografe Bucureşti, Lumina, Capitol, Central, Flacăra, Festival încercau să îşi atragă spectatorii, a mai rămas doar unul singur: Corso.
Vis–à–vis, cinematografele Bucureşti şi Festival mai păstrează încă firma şi au în geam afişe cu spectacole. Te gândeşti că poate mai rulează ceva, dar nu este aşa. La Bucureşti, spre exemplu, angajatii RADEF, isi amintesc că fostul cinematograf, cu scaune din lemn, a fost închis în 2004, iar, actualmente, găzduieşte aparatura ce aparţine României Film, dar, şi un depozit de producţie publicitară.
La Festival uşile sunt închise, chiar dacă în geam exista un afiş cu spectacolele care rulează în această săptămână în Capitală. Putin mai departe, din fostul cinematograf Bulevard nu a rămas decât firma ştersă, în timp ce geamurile şi uşa au fost baricadate cu obloane.
La fostul Capitol este amplasat, acum, un magazin.
La Europa, vânzările de bilete sunt de ordinul zecilor, cu excepţia zilelor când rulează filme europene sau franceze sau sunt organizate festivaluri.
La cinematograful Scala, aflat pe Magheru, la parterul unui bloc refăcut după cutremur, se întâmplă de multe ori să nu vină nici măcar 4 persoane plătitoare de bilet.
Patria face notă discordantă cu celelalte cinematografe cu tradiţie ale Bucureştiului, deoarece, aici, încă se mai organizează premiere, iar spectatorii vin în număr mult mai mare. Există, însă, şi probleme, legate de condiţiile din timpul iernii, atunci când este foarte frig în sală. De asemenea, calitatea sunetului şi a imaginii nu sunt la fel de bune ca la cinematografele din mall-uri.
Criticul de film, Irina Margareta Nistor, este de părere că românii nu mai merg la cinematograf…din lene. În Statele Unite, însă, acolo unde filmele încasează sume imense din vânzările de bilete, există o altă educaţie, care începe chiar din şcoală, explică ea, observând că aceast obicei a început să fie întâlnit şi la noi, în weekend.

Irina Margareta Nistor spune că preferă să vadă un film la cinema, unde, uneori, are norocul să fie singură în faţa ecranului. Totuşi, “nimic nu se compară cu o sală plină avizată, eventual, chiar Sala Palatului.”
Pentru că oferă filme comerciale, cinematografele din mall-uri sunt cele mai căutate. Reprezentanţii a trei cinematografe din mall-urile bucureştene - Hollywood Multiplex, Movieplex şi Cityplex -, afirmă, în unanimitate, că oamenii preferă să meargă acolo pentru că aceste structuri oferă mai multe modalităţi de a petrece timpul liber, incluzand activităţi de shopping, restaurante/fast food, bowling/biliard, toate fiind găsite în acelaşi loc. In pofida faptului ca biletele sunt mai scumpe, cei, care vin, beneficiază de condiţii moderne, de o listă variată de filme, lucru pe care nu îl pot găsi la cinematografele mai vechi, dotate cu o singură sală.
Publicul a crescut, substanţial, ca urmare a construirii mall-urilor…filmul este « la pachet cu entertainment-ul » !
Este localizat in centru, chiar in apropiere de Piata Romana. Este un loc, peste care se poate trece, usor, dar, o data ce l-ai sesizat, simti ca, in alta parte, filmul nu ar mai avea acelasi farmec. Vorbim despre Cinema Studio, loc dedicat filmului, o sala reprezentativa de proiectie a Uniunii Cineastilor din Romania. Este mai mult decat un cinematograf, gazduind evenimente importante din lumea filmului bucurestean: Festivalul Filmului European, Festivalul international al filmului studentesc, gale si saptamani ale filmului strain, premiere ale filmelor romanesti, cat si filme din repertoriul international.
Mai ales dupa recenta renovare, aspectul salii Studio inspira eleganta prin materialul de catifea al scaunelor si design-ul interior, creand acel sentiment pe care il ai, atunci cand filmul devine intr-adevar o manifestare culturala, un prilej de socializare, o modalitate eleganta de a-ti petrece timpul.
Recomand Cinema Studio, pentru ca
« filmele se traiesc cu adevarat in sali speciale ».

Damian Rodica pe 15.10.2010 (00:02)

Buna, in primul rand mi-a placut atmosfera de cinema clasic, care nu pune prea mult accent pe comertul de popcorn si suc (ca la IMAX) si in al doilea rand tarifele moderate si decente. De curand "Marti, dupa Craciun" era 5 lei dimineata si 10 lei seara. Sala foarte curata si bine intretinuta un alt punct forte al acestui cinema.

Flimul "Milk" pe care l-am vazut in aceasta sala, dar nu cinematograful a fost problema ci alegerea facuta de mine, clar nu a fost genul meu de film ca sa nu mai spun ca nici a altora care au adormit :) Sau poate m-a deranjat doar sforaitul pritenului meu si nu m-am putut concentra la esenta trensmisa pe ecran.

aneioni pe 15.10.2010 (09:05)

mi a placut atmosfera si sala. Aspectual salii nu este foarte sofisticat dar primitor si confortabil. am vizionat filmul @it s complicated@ cu Adam Boldwin

nu am comentarii

Valentin pe 24.01.2013 (08:21)

- Au renovat sala in totalitate!

- Podeaua, scaunele arata super catifelate!

- Au schimbat si ecranul nu mai are dungile alea specifice, nu stiu pe partea tehnica, dar arata "digital", parca m-as uita la film cum ma uit acasa pe KM Player :)

- Am ramas socat si de subtitrarile ClearType LOL

- Pretul mic, 12 lei - cu 30 de lei cat costa la Mall, unde educatia celor care vin la film este..., pot sa mai iau pe cineva cu mine!

- Locatie ultra centrala, chiar langa mine, fac 15 minute!

- Difuzarea unor filme foarte rare, pe care nu le gasesti nici pe torente!!! De exemplu, am vazut la Studio "El camino de los ingleses" (Summer Rain) 2006.

- Ultimul film recent vazut de mine a fost "Seven Psychopaths", o comedie neagra, am fost cu 3 prieteni, sala a fost aproape plina!

- Sper sa nu se inchida vreodata, totul este ok!

- Recomand cu caldura!!

Regenerare cod se incarca...
Se comenteaza, va rugam asteptati...

Spune-ti parerea despre "Cinema Studio"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat