CMI Dr. Petrescu Alice

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
Strada Valea Doftanei, nr. 113 Bucuresti
Telefon:
0740 30.42.49
Web:
http://www.memogeriatrix.ro
Modifica date de contact

Descriere "CMI Dr. Petrescu Alice"

Incepand cu luna martie 2013, in cadrul Centrului Medical Brancusi, situat in mijlocul cartierului ANL Brancusi pe strada Valea Doftanei 113, functioneaza un nou cabinet medical de Geriatrie - Gerontologie, Dr. Petrescu Alice, Medic primar Geriatrie - Gerontologie, Medic Specialist Medicina de Familie (CV-ul detaliat aici).

Geriatria este specialitatea medicala care se adreseaza persoanelor varstnice (peste 60 - 65 ani), dar nu numai. Gerontologia este stiinta care se ocupa cu studiul procesului imbatranirii.

De ce Geriatrie?

Necesitatea unei specialitati medicale distincte pentru varstnici este motivata de numarul mare de particularitati pe care il prezinta patologia varstnicului – particularitati de manifestare clinica, de diagnostic si tratament. In plus, prin componenta sa profilactica, isi gaseste aplicabilitatea si la varste cuprinse intre 40 si 60 ani, interval in care se considera ca incepe sa se instaleze fenomenul imbatranirii si debuteaza insidios afectiunile cronice. Geriatria este, alaturi de neurologie si psihiatrie, una din specialitatile ce se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul bolilor de memorie (demente in nomenclatorul medical).

Studiile demografice evidentiaza o crestere semnificativa a sperantei de viata si, ca urmare, o crestere a numarului varstnicilor (este de dorit a se folosi termenul de “varstnic” in locul celui de “batran” din cauza conotatiei peiorative a celui din urma). Odata cu cresterea varstei se mareste si incarcatura patologica – numarul afectiunilor unui individ, si in consecinta necesitatea asistentei medicale geriatrice.
Categorie: Cabinete geriatrie
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "CMI Dr. Petrescu Alice"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat