coraVerde in Cora Pantelimon

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
Soseaua Vergului nr. 20 Bucuresti
Modifica date de contact

Descriere "coraVerde"

Ne place sa credem ca planeta are resurse inepuizabile, insa lucrurile nu stau chiar asa. Multe din lucrurile pe care le folosim, precum plasticul, nu se degradeaza si ajung, de fapt, sa sufoce mediul.

Tocmai de aceea am creat in martie 2013, coraVerde, un spatiu in care contribuim la reciclarea recipientilor din plastic, a dozelor de aluminiu si a aparaturii electrice si electricasnice uzate (DEEE). In colaborare cu Green Group, am instalat aparate inteligente care preiau recipientii si cantaresc aparatura, dand in schimb tichete de cumparaturi in hipermarketurile noastre. Aparatele inteligente au reciclat pana in prezent milioane de recipienti si tone de deseuri electronice.

De ce trebuie sa predau bateria si acumulatorul auto uzat la schimb?

Odata cu schimbarea acestuia, aveti obligatia, sa predati bacteria/acumulatorul vechi (uzat) celui de la care ati cumparat bateria noua. Bateriile/acumulatorii contin plumb si acid, substante care sunt foarte nocive pentru mediul inconjurator si pentru oameni, daca sunt aruncate necorespunzator.

Taxa Depozit.

Persoanelor care nu predau bacteria/acumlatorul vechi (uzat) la schimb, li se percepe o taxa de 10% din pretul noii baterii/acumulator, denumita taxa depozit. Aceasta suma poate fi recuperata in termen de 30 de zile de la data cumpararii noii baterii/acumulator, daca veniti cu una veche. Dupa cele 30 de zile, aceasta taxa nu se mai returneaza si se utilizeaza numai pentru organizarea activitatii de colectare a bateriilor si acumulatorilor auto uzati.

Simbolul „pubelei taiate” de pe aparat indica faptul ca acesta face obiectul unei colectari separate si trebuie separat de deseurile de ambalaje sau menajere, la sfarsitul duratei de viata. Se recomanda ducerea ateriei/acumulatorului la un centru de colectare selectiva a acestor deseuri.
Categorie: Diverse
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "coraVerde"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat