Hanu Berarilor

- Adresa:
- Strada Poenaru Bordea nr. 2 Bucuresti
- Telefon:
- 0729 40.08.00
- Web:
- http://www.hanuberarilor.ro/
Descriere "Hanu Berarilor"
Pareri despre "Hanu Berarilor" (5)
Parerea mea este ca Hanul Berarilor a devenit cel mai bun restaurant traditional din capitala, pentru ca a reusit o combinatie veritabila intre arhitectura unei case cu istorie si traditiile culinare ale diferitelor provincii romanesti, ale caror drumeti gaseau mereu drum prin targul Bucurescilor.
Am fost la majoritatea restaurantelor de acest tip si, la un moment dat, meniurile devin stereotipe. Nu este cazul aici. Am gustat cu mare placere niste delicatese originale, bine alese si bine gatite: Supa Domnitei (piurea de dovleac), Cocosel de munte rumenit la cuptor alaturi de sfecla coapta, Pastravul Conasului rumenit, cu patlagele la cuptor. Un deliciu!
Prima impresie neplacuta am avut-o cand la poarta unei proprietati cu arhitectura romaneasca veche ne-a iesit in cale o ghereta din tabla si geam, probabil cea in care statea portarul. Arata complet de-a-ncuculea si a fost primul element care nu ma lasa cu niciun chip sa intru in atmosfera unui han al berarilor interbelici.
Dupa ce am pasit in holul cladirii ne-au preluat cateva fete care si ele erau imbracate departe de moda Micului Paris al primei jumatati de secol XX. Ne-au intrebat daca avem rezervare, le-am spus numele si ..... surpriza: domnul director Mihai Barsan nu ne oprise nicio masa. Atunci am spus sa fie sunat pentru a discuta situatia. Cu amabilitate am fost condusi la o masa de la care am fost mutati dupa ce ne facusem comozi pe motiv ca aceea este ... rezervata. Si noile noastre locuri se aflau tot in acelasi salon (din totalul de 6 cate sunt in total). Planurile acelei seri minunate puteau sa sara in aer din cauza indolentei si neseriozitatii sefului acestui local pentru care nu face 2 bani cuvantul dat. Felicitari insa subalternilor sai care au salvat onorabil situatia.
Flori pe mese, personal zambitor, linia melodica a Zarazei ne inconjura imbietor - totul era cald spre deosebire de frigul patrunzator din strada. Din pacate muzica era oferita de un DVD si nu de muzicanti in carne si oase
Ne-a fost adus destul de repede platoul, insa ospatarul a uitat sa aduca painea si mujdeiul, iar gheata pentru vinul casei (imi plac bauturile reci indiferent de anotimp) a venit intr-o ... halba de bere pe care scria Holsten. Dezagreabil. Apropo de vin - un cabernet demisec care a mers excelent cu berbecutul (21 lei/carafa de 1 litru - pret bun prin comparatie cu alte locatii de aceeasi categorie).