Hanul cu Tei

5.0
1 vot / 1 parere
Adresa:
Str. Lipscani, nr. 63-65 Bucuresti
Telefon:
0723 52.82.42
Web:
http://www.hanulcutei.ro/
Email:
office@hanulcutei.ro
Modifica date de contact

Program "Hanul cu Tei"

Luni - Vineri: 10.00 - 18.00
Sambata: 10.00 - 14.00 Modifica programul

Descriere "Hanul cu Tei"

Situata la etajul monumentului istoric "Hanul cu Tei", in centrul istorico-comercial al Bucurestiului, Galeria "Hanul cu Tei" ocupa o suprafata de expunere de peste 1.400 mp, fiind astfel cea mai mare galerie de arta din tara. Stilul unic de cladire medievala a reprezentat o permanenta sursa de inspiratie pentru literatura ("Foc la Hanul cu Tei", de Isaac Peltz) si arta, ajutand numerosi artisti in cautarea lor de frumos. Frumusetea galeriei este data si de amplasamentul acesteia, "Hanul cu Tei" fiind inconjurat de numeroase monumente istorice: Curtea Sticlarilor, Hanul lui Manuc, Casa Domneasca, cladirea Bancii Nationale, care imprima zonei o atmosfera medievala atractiva pentru un numar impresionant de vizitatori.

Amplasata intre Strada Lipscani nr. 63-65 si Strada Blanari nr. 5-7, cladirea galeriei este prevazuta cu doua intrari, ambele prin curtea interioara de forma dreptunghiulara, de tip spaniol. Desi a fost restaurat in 1971, odata cu restaurarea Curtii Domnesti si a Hanului lui Manuc, intregul ansamblu arhitectural mai pastreaza inca viu suflul medieval, suflu ce poate fi simtit atat la mansarda, cat si la etajul cladirii, intr-un spatiu de 1.142 mp.

Galeria de Arta si Antichitati "Hanul cu Tei" este nu numai un spatiu al artei, ci si o locatie de valorificare imediata a obiectelor vechi de arta (piese de mobilier, lambriuri, tapiserii si covoare, tablouri, fotografii, albume, document vechi, ceasuri, aparate de fotografiat si gramofoane, monede si decoratii, jucarii etc), in cadrul Casei de Licitatii omonime. Datorita vanzarilor mari din cadrul licitatiilor, obiectele expuse se propun in prima sedinta de licitatie, cu posibilitatea de a ramane in generosul spatiu al galeriei spre comercializare la pret fix vizitatorilor zilnici, in cazul in care obiectul nu a fost licitat. Evaluarea se face de catre expertii nostri, in conditii de negociere directa cu proprietarul, cu posibilitatea de deplasare la domiciliu si transport gratuit in cazul piselor de mari dimensiuni si a mobilierului.
Categorie: Muzee & Galerii
Modifica descrierea

Pareri despre "Hanul cu Tei" (1)

elena130381 pe 21.07.2010 (20:12)

Cu ocazia zilei de nastere, o colega ne-a invitat la aceasta superba terasa....Mi-a placut ca este acoperita, nu e in strada ca mai toate terasele din centrul vechi, ospatarii foarte atenti si prompti, muzica e super, iar daca ai chef te poti plimba si pe la magazinele din galerie :D
Cel mai mult mi-a placut ca nu trebuie facuta rezervare ca la alte terase/restaurante.

Regenerare cod se incarca...
Se comenteaza, va rugam asteptati...

Spune-ti parerea despre "Hanul cu Tei"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat