Institutul national de hematologie transfuzionala prof. dr. C. T. NICOLAU

0.0
0 voturi / 3 pareri
Adresa:
Str. Constantin Caracas, nr. 2 Bucuresti
Telefon:
021 319.31.62
Fax:
021 319.17.79
Email:
hemtransro@b.astral.ro
Modifica date de contact

Descriere "Institutul national de hematologie transfuzionala prof. dr. C. T. NICOLAU"

Servicii medicale
Laboratorul de diagnostic hematologic si laboratorul central de diagnostic, tratament, prevenire si control al talasemiilor:
- controale hematologice la pacientii tratati in alte unitati medicale
- diagnostic boli de sange consultatii si analize
- dispensarizarea si consilierea hemoglobinopatiilor
- teste pentru diagnostic hematologic
- hemograme, fosfataza alcalina leucocitara, vsh, electroforeza hemoglobinei, hemoglobina alcalino-rezistenta, dozare folati si vitamina b12 etc.
- transfuzii in ambulatoriu pentru bolnavii cu talasemie majora (monitorizarea tratamentului transfuzional si chelator de fier) si cu alte anemii severe.
- invatamant, metodologie, evaluare reactivi si aparatura
Beneficiari: bolnavi de talasemie si alte boli hematologige cronice cronice (diagnostic, profilaxie, tratament ambulatoriu transfuzional) personal medico-sanitar. Laborator central de imunohematologie: - precizari grupe sanguine OAB si Rh, cercetare anticorpi antieritrocitari (depistaj, titrare, probe de compatibilitate transfuzionala)
Beneficiari: gravide, lehuze, nou-nascuti, bolnavi cu diverse hemopatii, bolnavi primitori de sange, alte grupe populationale pentru precizari de grupe OAB, Rh; producatori si distribuitori reactivi si aparatura pentru imunohematologie pentru evaluare reactivi; personal medico-sanitar-invatamant.
Laboratorul de diagnostic si tratament pentru diateze hemoragice:
- screening-ul si analiza deficientelor hemostazei - diagnostic si tratament al hemofiliei - diagnosticul si tratamentul bolii von willebrand - monitorizarea terapiei cu anticoagulanti - monitorizarea functiei hepatice - screening-ul si confirmarea prezentei anticoagulantilor de tip lupic - evidenta rezistentei la proteina c activa - analiza sistemului anticoagulant endogen: proteina c, proteina s, antitrombina III - analiza sistemului fibrinolitic; plasminogen, alpha-2 antiplasmina, pa1-1 - invatamant, metodologie, evaluare consultanta Laboratorul de Histocompatibilitate HLA: - fenotipare HLA cls. I, - fenotipare HLA cls. II - screening de anticorpi anti HLA la primitorii grefa(tehniciCDC, ELISA) - compatibilitate directa primitor-donator organe solide (cross mach) - selectarea donatorilor HLA compatibili de maduva osoasa cu familia - fenotipare HLA compatibil cu donator de maduva osoasa inruditi - laboratorul central de control de calitate a produselor sanguine labile
Laboratorul central de referinta pentru virusurile transmise prin sange: - diagnostic serologic al VTS - diagnosticul serologic de confirmare a infectiilor cu HIV-1, HIV-2, HTLV-I, HTLV-II, EBV, HBV, HCV, CMV la donatorii de sange
Laborator de microproductie - reactivi de diagnostic - derivati ai sangelui: - conditionare (fiolare + ambalare) produse pentru diagnostic, proprii sau ale altor producatori - productie de reactivi pentru determinarea grupelor sanguine OABsi RhD - productie si desfacere reactivi de coagulare Cabinet consiliere si promovare donare benevola de sange: - promovare donare benevola de sange - consiliere HIV/SIDA donatori de sange - consiliere pacienti boli de sange - cercetare, metodologie
Alte servicii medicale: - controlul eficientei parametrilor materialelor utilizate in obtinerea de produse sanguine labile (pungi de recoltare pentru sange, filtre de deleucocitare) - control hematologic, bacteriologic si biochimic de calitate a produselor sanguine labile preparate in municipiul Bucuresti si in reteaua transfuzionala din tara - investigatii hematologice pentru donatorii de sange, investigatii biochimice si bacteriologice pentru donatorii de sange, pentru bolnavii aflati in evidenta INHT, cat si pentru alte categorii, la cerere, cu plata - invatamant, metodologie, consultanta
Serviciul documentare - Biblioteca Medicala INHT: - acces pentru informare -documentare in domeniul medicinii transfuzionale pentru specialistii din INHT, din reteaua teritoriala de transfuzie, cursanti (medici rezidenti, specialisti din reteaua transfuzionala si spitaliceasca), alte cadre medicale interesate de problematica transfuzionala.
Categorie: Spitale
Modifica descrierea

Pareri despre "Institutul national de hematologie transfuzionala prof. dr. C. T. NICOLAU" (3)

Botezatu Mihaela pe 22.09.2010 (10:53)

Va rog mult sa-mi spuneti care este programul pentru analize la dvs.
Baiatul meu de 15 ani trebuie sa faca "antigen HLA-B27".
Multumesc frumos

Muntianu Mihaela pe 18.02.2011 (23:23)

Buna ziua am sora mea bolnava de leucemie acuta Lymphoid (philadelphia), se trateaza in italia dar toata familia este in tara (iasi) trebuie neparat sa venim in bucuresti la acest institut pt. analize HLA clasa 1 si 2 sa gasesca pers. compatibila . Va rog spuneti-mi ca nu stim cum sa facem multumesc URGENT

Comenteaza
vasilevictoria pe 09.05.2011 (19:55)

doresc sa stiu cum pot cauta un donator pt fratele meu.pot veni prieteni nepoti? sau cine? noi fratii nu suntem compatibili,deja are un dosar la dv.

DINU ELENA pe 21.08.2016 (15:59)

Am fost de mai multe ori sa donez.In mare parte sunt multumita de felul cum se desfasoara activitatea acolo.

Nu mi a placut cum esti tratat de unele persoane angajate acolo,de parca noua,donatorilor,ne ar face un favor.La ultima donare am cazut pe mana uneia care cred ca nici in cabinetele veterinare nu e buna.Mi a spart vena,mi sa invinetit mare parte din brat,numai spun de dureri.Nici nu mi a aratat daca mi sa recoltat cu un ac sigilat,ca in alte dati.O sa depun o plangereg pe numele acestei doamne.

Regenerare cod se incarca...
Se comenteaza, va rugam asteptati...

Spune-ti parerea despre "Institutul national de hematologie transfuzionala prof. dr. C. T. NICOLAU"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat