Institutul Polonez de Cultura

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
Strada Popa Savu, nr. 28 Bucuresti
Telefon:
021 224.45.56
Fax:
021 224.56.93
Web:
http://www.culturapoloneza.ro/
Email:
[email protected]
Modifica date de contact

Program "Institutul Polonez de Cultura"

Program de lucru: luni-vineri, intre 9.00-17.00
Program cu publicul (informatii, sala de lectura, biblioteca):
marti - intre 15.00-18.00
joi - intre 15.00-18.00 Modifica programul

Descriere "Institutul Polonez de Cultura"

Institutele Poloneze sunt institutii aflate in subordinea Ministerului Afacerilor Externe, a caror principala misiune este raspandirea in lume a culturii poloneze, a cunostintelor despre istoria si patrimoniul national, precum si promovarea colaborarii in domeniile culturii, educatiei, stiintei si vietii sociale. In numeroase locuri, Institutele Poloneze indeplinesc, de asemenea, rolul departamentelor pentru cultura si stiinta din cadrul ambasadelor Republicii Polone.
Institutele Poloneze au functia unor centre competente de promovare a cunostintelor despre Polonia, prin intermediul unei activitati de informare si educare si prin asigurarea prezentei poloneze in viata culturala a tarilor de resedinta. Printre indatoririle lor principale se numara introducerea culturii poloneze in cele mai importante centre ale tarilor respective, grija pentru asigurarea unei prezente poloneze insemnate in actiunile internationale, precum si crearea unor relatii durabile intre partenerii polonezi si straini, activi in sfera schimbului cultural international. Cea mai avantajoasa forma de organizare a evenimentelor de promovare consta in colaborarea cu institutii culturale locale de tinuta, lucru care, dintr-un anumit punct de vedere, reduce costurile prezentarii pentru partea poloneza, iar din altul reprezinta o garantie de ajungere la receptorul local instruit.
Misiunea diplomatiei culturale consta in exercitarea eficienta a influentei asupra mediilor locale artistice, formatoare de opinii si cele ale expertilor, pe cat posibil de largi. Construirea unor relatii bune si permanente cu reprezentantii mass-media reprezinta una dintre prioritatile activitatii Institutelor Poloneze. Institutele Poloneze au in vedere in activitatea lor construirea unui grup de viitori aliati in opera de popularizare a patrimoniului cultural polonez – lucratori si studenti ai facultatilor de limba si literatura polona, de slavistica si studii central-europene; totodata, ele actioneaza in vederea implicarii cadrelor didactice poloneze in procesul de formare a tineretului din tara de resedinta.
Categorie: Sali de spectacol
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "Institutul Polonez de Cultura"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat