Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti

5.0
1 vot / 1 parere
Adresa:
Sos. Kiseleff, nr. 28-30 Bucuresti
Telefon:
021 317.91.03, 021 317.91.06, 021 317.91.10
Fax:
021 317.90.68
Web:
http://www.muzeul-satului.ro/
Email:
contact@muzeul-satului.ro
Modifica date de contact

Program "Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti"

http://www.muzeul-satului.ro/muzeu_program.php Modifica programul

Descriere "Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti"

In 1936 lua fiinta la Bucuresti, in Parcul Herastrau, unul din primele muzee etnografice in aer liber din Romania si din lume: Muzeul Satului.

In anii `30, in Europa, existau doar doua muzee in aer liber: Muzeul Skansen din Stockholm (Suedia, 1891) si Muzeul Bigdo din Lillehamer (Norvegia ). In tara noastra, la vremea respectiva, isi avea deschise portile, pentru public, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Parcul "Hoia", de la Cluj, fondat in 1929 de catre profesorul Romulus Vuia.

In Romania, ideea crearii unui muzeu in aer liber se infiripa inca din cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea. In 1867, Alexandru Odobescu, eminent om de cultura, propune prezentarea, in cadrul Expozitiei Universale de la Paris, intr-un pavilion special amenajat, a unor monumente de arhitectura populara. Ceva mai tarziu, savantul Alex Tzigara Samurcas avea sa preconizeze aducera in Muzeul Etnografic, de Arta Nationala, Arta Decorativa si Arta Industriala din Bucuresti, infiintat de el in 1906, a unor "gospodarii autentice si complete din toate regiunile mai insemnate locuite de romani". Proiectul sau se va concretiza prin expunerea, in 1909, in acest muzeu, a casei "Ceauru", adevarata bijuterie arhitectonica in lemn, din zona Gorj. Toate aceste initiative au constituit premisele intemeierii celor dintai muzee etnografice in aer liber de la noi: Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Parcul Hoia, de la Cluj, cu specific regional, si Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti, cu caracter national.
Categorie: Muzee & Galerii
Modifica descrierea

Pareri despre "Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti" (1)

oana_zamfir pe 13.03.2010 (15:09)

nu as pute spune prea multe pentru ca interesul de a vizita poate pieri,dar tot ce pot spune e ca merita vizitat in viata asta macar o data patrimoniul traditional al tarii noastre,pentru ca suntem romani!!!!vizitati

Regenerare cod se incarca...
Se comenteaza, va rugam asteptati...

Spune-ti parerea despre "Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat