Muzeul National de Istorie

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
Calea Victoriei, nr.12 Bucuresti
Telefon:
021 315.82.07
Fax:
021 311.33.56
Web:
http://www.mnir.ro/...
Email:
edpr@mnir.ro
Modifica date de contact

Program "Muzeul National de Istorie"

Miercuri - Duminica: program de vara: 10:00 - 18:00;
program de iarna: 9:00 - 17:00. Modifica programul

Descriere "Muzeul National de Istorie"

Muzeul National de Istorie a Romaniei este cel mai important muzeu al statului roman. Detine obiecte cu valoare istorica descoperite pe teritoriul actual al Romaniei din timpuri preistorice si pana in perioada contemporana.

Muzeul a fost infiintat in anul 1970, cu scopul de a ilustra evolutiile culturale inregistrate de-a lungul tuturor epocilor istorice in spatiul geografic al Romaniei de azi. Sediul sau este Palatul Postelor de pe Calea Victoriei.

Este cel mai important muzeu de istorie si arheologie din Romania, atat prin marime (suprafata desfasurata) cat si prin patrimoniu; este, de asemenea, unul dintre cei mai importanti actori ai arheologiei romanesti contemporane si lider al arheologiei preventive (notiune care se refera la sapaturile arheologice asociate unor investitii, pentru prevenirea distrugerii de patrimoniu istoric). Institutia are un site cuprinzator (mnir.ro), inclusiv o scurta fisa a istoriei proprii,descrierea structurii organizatorice (inclusiv scurte prezentari ale personalului de specialitate), pagini descriind evenimente, expozitii, etc.
Categorie: Muzee & Galerii
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "Muzeul National de Istorie"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat