Restaurant Casa Montefiore
- Adresa:
- Strada Radu Voda numarul 28 A Bucuresti
- Telefon:
- 0728 30.24.31
- Fax:
- 021 212.21.13
Descriere "Restaurant Casa Montefiore"
Situat vis-a-vis de Camera de Comert, Casa Montefiore creeaza prin mobilier si meniu un loc primitor, intim si elegant, cu o bucatarie creativa si mancaruri cu personalitate.
Puteti manca bine si variat din cele mai reprezentative mancaruri israeliene, completate cu tot ce are mai delicios bucataria romaneasca si internationala. Retetelor traditionale li s-au adaugat inovatiile momentului. Sosurile, aromele exotice sunt specialitatea si mandria casei.
Casa Montefiore este un restaurant in care te duci pentru ca ti-e foame si ai pofta de-o mancare copioasa: de la berbecut cu orezuri pana la somon in pelerina, trecand prin salate de vinete, pita cu zatar sau ziwa cu ou, si terminandu-se in torturile casei.
Va puteti lasa vrajiti de miresmele bucatariei israeliene traditionale si sa savurati spacialitatile casei: Humus, Falafel, Lipii de casa calde direct din cuptorul special, o varietate mare de salatele speciale, specialitati gatite din carne de berbecut, vita si pui precum si fripturi fragede de pe gratarul cu carbuni.
Servirea este rapida, curata, prietenoasa si amabila (chelnerii fac recomandari). Preturile sunt modice, raportate la calitatea si cantitatea mancarurilor.
Casa Montefiore a introdus meniurile de tip business, de luni pana vineri intre 12:00 si 16:00. Click pentru detalii.
Pentru cei ce vor sa ia o masa rapida, de luni pana vineri intre orele 10:00-16:00, Casa Montefiore ofera serviciul de autoservire cu preparate romanesti proaspete si calde.
Restaurantul organizeaza in conditii deosebite receptii, cocktail-uri, banchete, nunti, aniversari si cine festive intr-un mediu rafinat (pana la 60 locuri).
Capacitate: 60 locuri + loc de dans, autoservire 20 locuri, terasa vara 110 locuri.
Pareri despre "Restaurant Casa Montefiore" (7)
Nu sunt cel mai mare fan al bucatariei romanesti asa ca atunci cand vine vreo ocazie sa degust bucatele unei alte bucatarii sunt entuziasmata ca un copil in fata unui stand de inghetata. De data asta am ales sa merg la Casa Montefiore, un restaurant care ofera o combinatie intre bucataria israeliana, internationala si romaneasca.
Restaurantul Casa Montefiore este de fapt fostul restaurant Legenda, iar cu ocazia rebranduirii am aflat si ca Sir Moses Haim Montefiore a fost un evreu englez cunoscut pentru actiunile de filantropie pe care le-a intreprins de-a lungul vietii. Dar acest lucru este pe plan secund, haideti sa va spun despre restaurant si despre mancare.
Intrarea in restaurant se face pe sub o constructie asemenea unei mori, care te duce pe o terasa cu spatiu generos impanzit de mobilier din ratan, terasa care are un semi decor format din garduri de lemn de care sunt prinse felinare albe. Am vazut si niste suporturi de flori, pe care din pacate inca nu era nimic si de aceea sunt de parere ca mai sunt aspecte de imbunatatit la capitolul terasa.
Pe de cealalta parte interiorul restaurantului, care poate gazdui pana la 60 de persoane, inspira eleganta prin cromatica aleasa, mov-maro, stilul scaunelor si alegerea accesoriilor (fie ca e vorba de veiozele de pe mese, draperii sau cele cateva tablouri de pe pereti).
Muzica cu specific arabesc vine sa intregeasca atmosfera localului, iar rasfoirea meniului este ca o lectie de cultura generala, de unde poti afla povestea hummusului si povestea lui Sir Montefiore.
Bucataria Casei Montefiore este una israeliana, internationala si romaneasca. Poti incepe cu niste aperitive cu specific israelian cum ar fi niste shakshuka, vanata Baladi sau salata Zeitoun si tot felul de feluri de hummus. Pe langa supele si ciorbele clasice aici poti servi o supa crema de ceapa cu crutoane si parmezan (supa pe care am testat-o si mi-a placut) sau o supa de vitel oriental. Au si un tip de clatite la cuptor cu tot felul de umpluturi de la branza telemea la carne de pui sau berbecut pe nume blinces, dar si ziva, un fel de colac la cuptor fie cu carne fie cu legume. Daca ai pofta de un gratar poti alege dintre cele 5 tipuri de frigarui, daca vrei sa servesti ceva light iti recomand preparatele din pui, ai vreo 15 sortimente la alegere, daca iti place vita aici poti servi de la biftec tartar pana la simandicoasa friptura Chateau Briand, iar daca ai pofta de peste sigur gasesti ceva pe plac dintre cele 17 preparate. Dintre specialitatile evreiesti aici au hamin krepalah sau knises.
Noi am servit doua specialitati ale casei, cele mai light, cuscus cu pui si legume (27 lei), iar cu aceasta ocazie am mancat pentru prima oara un fel special de cuscus care arata si avea textura de mini boabe de porumb. Acest fel de mancare a fost bun, putin cam fad totusi, mai ale ca dupa culoare, un galben sofran ma asteptam sa fie parfumat de condimente orientale. A doua alegere a fost o pulpa de pui dezosata in sos tariaki (23 lei) care a fost delicioasa, sosul de ceapa caramelizata imbinandu-se perfect cu pulpa frageda de pui. Toate acestea le-am combinat cu o proaspata salata Fatoush (15 lei) si pite crocante cu usturoi si zatar.
La desert am cerut o portie de blinces (clatite) cu vanilie si salata de fructe (14 lei), desert cu gust surprinzator de bun, chiar daca fructele erau din compot si nu proaspete. Pe langa blinces, un desert care cred ca merge pefect pentru dimineata este cel denumit “izvorul sanatatii” care contine salata de fructe, iaurt, cereale si miere. Toate acestea le-am insotit de limonanda casei, o limonada numai buna, nici prea dulce, nici prea acra
Iti trebuie ceva rabdare atunci cand vii aici, partea buna este ca ti se spune cam cat, de exemplu atunci cand am comandat limonada ni s-a spus ca dureaza 10 minute. Deci va inchipuiti, daca pentru o limonada astepti 10 minute, cat astepti pentru mancarea in sine. Nu zic, chelnerii sunt prompti daca le faci semn, dar nu sunt atat de atenti precum mi-as fi dorit. De exemplu schimbau scrumierele in mod constant, dar puneau unele cu servetel uscat, iar cand batea vantul tot scrumul isi facea de cap prin preajma. Am cerut o recomandare la mancare si mi-a placut ce mi s-a propus, deci daca sunteti ca mine, putin buimaciti de marimea impresionanta a meniului, cereti cu incredere sfatul chelnerului.
Se poate plati atat cash cat si cu cardul, iar preturile sunt medii. Aperitivele israeliene sunt intre 4 si 15 lei, supele sunt de la 7 la 14 lei, salatele pornesc de la 7 lei si ajung la 15 lei, garniturile sunt intre 5 si 9 lei, blinces la cuptor 22 – 23 lei. Preparatele la gratar sunt intre 3 lei (mititeii) si 45 lei (mux grill), preparatele din pui sunt de la 14 lei (snitelul de pui) pana la 31 lei (fajitas de pui), mancarurile pe baza de vita incep de la 29 lei (rasolul de vita) si ajung pana la 140 lei (Chateau Briand), specialitatile casei sunt intre 19 si 36 lei iar specialitatile evreiesti sunt intre 19 si 40 lei. Mancarurile pe baza de peste sunt intre 16 (file de pangasius) si 54 lei (biban de mare), dar poate fi si 190 lei daca ceri calcan la cuptor.
Deserturile incep de la 9 lei (clatite cu dulceata) si ajung la 19 lei (blinces surpriza). Pe partea de bauturi, apa este 4 lei, sucurile 5 lei, limonada 10 lei (0.5l), cafeaua si bauturile pe baza de cafea sunt intre 6 si 13 lei, berea incepe de la 3.5 lei (cea la draught) si ajunge la 14 lei (Guiness), un litru din vinul casei este 24 lei, iar sticlele de vin incep de la 32 lei (Jidvey) pana la 74 lei (La Cetate rosu).
Mergem la restaurantul Casa Montefiore cand vrem sa impacam prietenii care vor bucate orientale cu cei care sunt fideli bucatariei internationale si romanesti, cand lucram in zona si vrem sa luam pranzul, dar si daca organizam un eveniment (botez, zi de nastere, logodna).
Este un restaurant in care te duci pentru ca ti-e foame si ai pofta de-o mancare copioasa: de la berbecut cu orezuri pana la somon in pelerina, trecand prin salate de vinete, pita cu zatar sau ziwa cu ou, si terminandu-se in torturile casei.