Restaurant Casa Oamenilor de Stiinta (COS)

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
Piata Lahovari, Bucuresti Bucuresti
Telefon:
021 211.35.21
Fax:
021 211.08.10
Web:
http://www.cos-restaurant-bucuresti.ro/
Email:
contact@cos-restaurant-bucuresti.ro
Modifica date de contact

Program "Restaurant Casa Oamenilor de Stiinta (COS)"

Luni–Duminică: 12:00–23:00 Modifica programul

Descriere "Restaurant Casa Oamenilor de Stiinta (COS)"

Organizăm mese festive, cocktailuri, nunți, botezuri, dineuri, recepții, evenimente culturale, serate și diverse reuniuni mondene.

Ca parte a patrimoniului Academiei Române, Casa Oamenilor de Știință găzduiește în mod tradițional reuniunile oamenilor de știință români și străini, atât pentru conferințe, simpozioane, mese rotunde, expoziții cât și diverse aniversări.

Casa Oamenilor de Știință este un cadru ideal pentru găzduirea oricărui eveniment de la o nuntă de neuitat la dineuri prezidențiale, recepții la nivel înalt, evenimente culturale și întâlniri de afaceri, serate și diverse reuniuni mondene. Aici au loc sistematic lansări de carte și transmisiuni radio și tv de emisiuni de diferite profile.

Imobilul a aparținut lui George Assan — primul deținător de moară cu aburi din București și primul posesor de automobile de epocă, iar în prezent este în propietatea statului și dat în administrarea Academiei Române.

Terenul – foarte important deoarece reprezintă un suport al desfășurării activității economice al Casei Oamenilor de Știință, a fost dobândit împreună cu imobilul și este situat în centrul capitalei, în Piața Lahovari, având o suprafață totală de 3000 mp;
Clădirea - element important al desfășurării proceselor economice fiind considerată suportul fizic al tuturor echipamentelor. Clădirea în care își desfășoară activitatea Casa Oamenilor de Știință face parte din zestrea de preț a capitalei datorită trăsăturilor ei arhitectonice. Celui care iubește stilul architectural francez, Casa Oamenilor de Știință îi oferă incontestabile satisfacții estetice. Ea este structurată pe 3 nivele (demisol, parter și etaj). Nivelul cel mai spectaculos este parterul. Acest spațiu este utilizat pentru organizarea unor manifestări de mare amploare (nunți, botezuri, conferințe), putând fi adaptat pentru orice tip de eveniment.
Salonul Oglinzilor

Primul salon de la intrare este Salonul Oglinzilor, caracterizat prin aplice din bronz ce revarsă valuri de lumini în spațiul amplu al oglinzilor. Mesele mici și joase cu plăci de marmură albă, fotoliile capitonate în mătase, tavanul cu vitralii și medalioanele cu îngeri cântând la madolină, flaut, nai, vioară, conferă încăperii amploarea necesară seratelor cu sute de oaspeți.

Salonul Sah

Sala de șah iese în evidență datorită pereților lambrisați până în tavan și prin mobilierul auster ce o caracterizează: masa rotundă, scaune cu spătar înalt și fotolii tapisate cu piele de Cordoba.

Salonul Zodiac

Sala Zodiac este pusă în valoare de vitraliile cu semne zodiacale și cele 6 faze ale creșterii și descreșterii omului (nașterea, copilăria, adolescența, maturitatea, bătrânețea și moartea) sugerate de 6 fecioare amazoane, de tavanul cu forme de relief decorate cu aplicații de aur.

Salonul Edison

Cele două săli Consiliu și Edison (a cărei denumire provine de la candelabrul în care se află o lampă Edison originală) se unesc printr-un salon mai mic unde, ziua, lumina abundă prin vitraliile înnobilate cu reprezentări ale unor instrumente muzicale.

La demisolul clădirii, se află un cochet restaurant unde clienții casei se pot bucura de produsele specifice bucătăriei românești și internaționale. De asemenea, în spatele casei se află terasa, pusă la dispoziția clienților pe perioada de vară, ale cărei scări arcuite amplu duc într-o superbă grădină.

La etajul clădirii sunt amenajate 3 apartamente în care se fac cazări exclusiv pentru membrii Academiei Române și corespondenții lor din străinătate, în cadrul schimburilor interacademice.
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "Restaurant Casa Oamenilor de Stiinta (COS)"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat