Restaurant Jaristea

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
Str. Georgescu, nr. 50-52 Bucuresti
Telefon:
021 335.33.38, 0744 24.01.26, 0721 96.19.36
Web:
http://www.jaristea.ro
Email:
[email protected]
Modifica date de contact

Descriere "Restaurant Jaristea"

"Nemurirea oamenilor s-ar stinge de nu ar avea in cuget lucrurile trecute".

Vom merge incet in Bucurestii vechi plecand urechea la povestirile de ieri sau de demult pe care zidurile vechi si locurile batatorite de veacuri le mai soptesc inca celor ce vor sa asculte. Nimic nu este mai straniu , mai ciudat si in acelasi timp mai poetic ca nasterea orasului Bucuresti , pe malurile Dambovitei care curgea in voie limpede si spumoasa , ape in care s-au oglindit Curtea Veche , Curtea Arsa , Curtea Brancoveanului , Casele Dudestilor , Casele Golestilor , Casele Vacarestilor ...

Imi este greu astazi sa gasesc cuvintele potrivite pentru a vorbi de vremurile Bucurestiului mai aproape de 1900 a acelui oras belle-epoque in care oamenii erau veseli , femeile mai frumoase , rochiile mai minunate , bijuteriile mai stralucitoare , restaurantele , hotelurile , cafenelele pline ochi in care tronau intotdeauna bufete raspandite in mai toate incaperile , chisele cu icre mari , cu fazani in penele lor , cu languste pe stanci de gheata , sampania curge ca apa in girla si Ludovic Viest tragea de arcusul lui fermecat.

Iar nestiutul duh al Podului Calicilor a iesit de sub obroc si a innodat vechiul cu noul rug al timpului si noua Jariste a devenit o carciuma chic unde neamurile se preumbla spre descoperirea orasului si a pierdutelor obiceiuri.

Restaurantele si hotelurile , Hugues(primul din oras) in fata teatrului , Grande Hotel(azi Continental) , Restaurantul Otetelesanu(azi Palatul Telefoanelor) , Gradina Rasca(azi Arhitectura , hotel si restaurant Boulevarde , Hotel De France langa C.E.C. , Hotel restaurant Athenee Palace(azi Hilton) aici se ingramadea protipendada dupa moda pariziana venite in birje elegante cu muscali in catifele verzi pana-n pamant.
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "Restaurant Jaristea"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat