Restaurant Naser

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
Dumitru Zosima 86, BUCURESTI Bucuresti
Telefon:
021 222.72.07, 0724 30.30.00
Web:
http://www.bucatariearabeasca.ro
Email:
[email protected]
Modifica date de contact

Descriere "Restaurant Naser"

Cultura musulmana prin sute de ani a creat una dintre cele mai gustoase bucatarii ale lumii. Bucataria siriana este bogata in ingrediente pitoresti ce variaza in functie de regiune. Cuprinde elemente mediteraneene, mai ales grecesti, asiatice, dar si turcesti si frantuzesti.

Termenii de referinta ale acestei bucatarii sunt cuscus, carnea de miel, coronistea, vinetele, maslinele, curmalele, apa parfumata (de portocale si de trandafir), carbunele si ceaiul de menta.

Marea diversitate a bucatariei siriene este cunoscuta in intreaga lume araba. Cel mai cunoscut fel de mancare este Kibbeh, un amestec de carne de miel maruntita si garu zdrobit, si Kounafa, aluat de grau umplut cu crema de branza si fistic, acoperit cu sirop de zahar.

Mancarurile bucatariei arabe sunt inainte de toate o ocazie, de intalnire in mijlocul familiei si al prietenilor. Conform traditiei se sta pe perne sau pe banci joase, imprejurul unei mese rotunde.

Felurile de mancare sunt consumate in tacere, delectandu-se cu fiecare imbucatura. Dupa masa este timp pentru ceai si discutii. Fierberea si servirea este un adevarat ritual.
Gazda, un ceainic metalic, o tava de cupru, cescute mici cu incrustatii aurii. Iti face pofta sa bei!

In bucatariile islamice felul principal se afla in mijlocul mesei. Cu ajutorul bucatilor de paine, fiecare isi ia cu mana portii gustoase. Pentru a manca se foloseste numai mana dreapta.

Masa traditionala in Orientul Apropiat incepe cu mezze, adica un ansamblu de aperitive calde si reci.

Cateodata cu ajutorul lor se poate compune un intreg meniu. Printre cele mai populare aperitive se numara: baba ghanoush, fatayer, fattush, hummus sau tabula.
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "Restaurant Naser"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat