Restaurant Repertorium Gourmet (Hotel Scala)

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
C.A. Rosetti, nr. 19, 020011, Bucuresti Bucuresti
Telefon:
031 104.11.11, 031 104.11.13
Fax:
031 814.61.48
Web:
http://www.hotelscalabucuresti.ro
Email:
office@hotelscalabucuresti.ro
Modifica date de contact

Descriere "Restaurant Repertorium Gourmet (Hotel Scala)"

Amestecand axele timpului, precum legendarul ucenic vrajitor, Hotelul Scala creeaza un taram magic, deschis initiatilor si cautatorilor de uitare. Aici, bataile inimii se suprapun pulsului timpului, ritmand la unison.

Intr-un Bucuresti al marilor sperante, iscate si alimentate de sfarsitul unui razboi mondial care ne-a redat demnitatea si nationalitatea, incepe povestea cladirii care dupa decenii de istorie va gazdui Hotelul Scala.

Metropola anului 2010 era pe atunci un oras unde viata reincepea sa pulseze. Sa te plimbi pe stradutele Micului Paris? Era o aventura de nerefuzat, aventura mirosind a mere coapte, aventura animata de doamne elegante si domni galanti, care cu ocazia unei promenade nu ezitau sa-si etaleze tinutele care intotdeauna dadeau tonul in moda. Clopoteii primelor tramvaie, forfota trasurilor, claxoanele primelor automobile, toate intregeau imaginea unui Bucuresti interbelic in plina expansiune a renumelui.

In acel Bucuresti, doctorul Ion Moscu, personalitate de prim rang a timpului, primul medic roman specializat la Paris, dar si doctorul Patriarhului Romaniei din acea perioada si al Casei Regale, construieste imobilul unde se afla in prezent Hotelul Scala. Planurile arhitecturale semnate de celebrul architect Gh. Simotta, schitau o cladire predestinata succesului ambiental.

In stil neo-romanesc, pe un teren cumparat de familia Catargi, situat pe strada C.A. Rosetti, sub nr.19, se naste astfel una dintre cele mai frumoase constructii din Bucuresti si din Valahia, pastrate pana astazi.

Arhitectul Gh. Simotta, personalitate marcanta in randul arhitectilor romani, s-a format sub indrumarea arhitectului Petre Antonescu. S-a remarcat atat in arhitectura, cat si in pictura - acuarela si desen, operele lui fiind si astazi apreciate si foarte cautate de cunoscatori.

Opera arhitecturala a lui Gh. Simotta are un loc aparte in contextul creatiei romanesti. Cladirile sale poarta amprenta unei conceptii clare, care se repercuteaza de la volume la decoratii, la finisaje si in modul limpede, definit al decuparii lor in spatiu, in peisajul urban al Bucurestiului de acum.

La inceput, discipol al stilului neo-romanesc, Ghoerghe Simotta dezvolta un stil personal de indepartata rezonanta balcanica si cu influente ale artei decorative bizantine (vizibile in detaliile de sculptura ornamentala).
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "Restaurant Repertorium Gourmet (Hotel Scala)"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat