Spitalul clinic de boli infectioase si tropicale prof. dr. VICTOR BABES

0.0
0 voturi / 1 parere
Adresa:
Sos. Mihai Bravu, nr. 281 Bucuresti
Telefon:
021 317.27.30, 021 317.27.21
Web:
http://www.spitalulbabes.ro/
Email:
office@spitalulbabes.ro
Modifica date de contact

Descriere "Spitalul clinic de boli infectioase si tropicale prof. dr. VICTOR BABES"

Spitalul este construit in sistem pavilionar si este dotat in intentia de a avea, pe cat posibil, independenta functionala in legatura cu profilul bolnavilor internati.

Aria principala de afluenta a bolnavilor : trei sectoare din Municipiul Bucuresti (3, 4, 5) si sase judete (Braila, Calarasi, Dambovita, Galati, Giurgiu, Teleorman, Sectorul Agricol Ilfov) pentru bolile infectioase, inclusiv infectia cu HIV/SIDA; pentru bolile tropicale, din orice zona geografica a Romaniei.

Doua pavilioane (111 paturi, sectiile II si V) sunt destinate exclusiv supravegherii si asistentei bolnavilor infectati HIV si celor la care s-a constituit SIDA - separate pentru adulti si copii, dar cu legaturi functionale care asigura in totalitate circuite distincte fata de restul spitalului, inclusiv scoala si spatii de joaca.

Decizia pentru separarea functionala a avut in vedere nu atat impiedicarea diseminarii infectiei HIV in spital, cat mai ales protejarea pacientilor (adulti si copiii infectati HIV) de posibilitatea contactarii unor infectii cu agenti etiologici oportunisti, in primul rand cu Mycobacterium tuberculosis>.

In sectiile adapostite in pavilionele B2, B3, B4 sunt internati copii si adulti cu patologie infectioasa diversa, diferentiat pentru varste mici in pav. B2, varstele pana la 16 ani in pav. B3, adultii in pav. B4.

Fiecare pavilion beneficiaza de serviciu ambulator cu activitate extinsa pe 24 ore si medic de garda propriu.

Doua sectii I si II pneumoftiziologie (154 de paturi) sunt destinate bolnavilor adulti infectati cu Mycobacterium tuberculosis si cu alte afectiuni pleuropulmonare; aceste sectii beneficiaza de aparatura proprie pentru explorarea functiei respiratorii.
Categorie: Spitale
Modifica descrierea

Pareri despre "Spitalul clinic de boli infectioase si tropicale prof. dr. VICTOR BABES" (1)

petrescu denisa pe 02.11.2011 (19:16)

in primul rand sa-i dea Dumnezeu sanatate doctorului Lazar Stefan,este un om de milioane, iar in al doilea rand conditiile din spital sunt bune.

Regenerare cod se incarca...
Se comenteaza, va rugam asteptati...

Spune-ti parerea despre "Spitalul clinic de boli infectioase si tropicale prof. dr. VICTOR BABES"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat