Teatrul de Comedie

4.3
3 voturi / 2 pareri
Adresa:
Str. Sf. Dumitru, nr. 2, cod postal 030077 Bucuresti
Telefon:
021 315.91.37
Web:
http://www.comedie.ro/
Email:
teatrul@comedie.ro
Modifica date de contact

Descriere "Teatrul de Comedie"

Teatrul de Comedie din Bucuresti este un teatru de repertoriu infiintat in 1961 de maestrul Radu Beligan. Cu un repertoriu dedicat genului comic in marea sa diversitate, de la Shakespeare, Cehov sau Gogol la comedia bulevardiera, teatrul absurdului sau comedia neagra, Teatrul de Comedie este unic in Romania.

in anii ‘60 Teatrul de Comedie a parcurs o perioada de sincronizare artistica cu miscarea teatrala mondiala, fapt dovedit de Premiul Teatrului Natiunilor pentru “cea mai buna participare Nationala” obtinut la Paris in 1963 cu spectacolele Rinocerii de Eugène Ionesco, regia Lucian Giurchescu si Troilus si Cresida de William Shakespeare, regia David Esrig.

Turneele din anii 1991-1992 in mai multe orase din Marea Britanie, Columbia, Venezuela si Canada cu spectacolul Visul unei nopti de vara de William Shakespeare in regia lui Alexandru Darie au readus Teatrul de Comedie pe cele mai importante scene internatonale.

in august 2007 spectacolul Revizorul de Gogol, regizat de Horatiu Malaele a fost prezentat in cadrul Festivalului International Fringe Edinburgh, prestatia trupei fiind recompensata cu cronci extrem de elogioase (4 stele din 5) in cotidienele britanice The Times, The Independent, The Sunday Herald.

in 2002 a fost lansat Festivalului Comediei Romaneasti - ce a devenit international la a cincea editie iar in 2006 au fost lansate Concursului de Comedie Romaneasca si Gala Comediei Romanesti – toate aceste evenimente devenite puncte de varf pe agenda culturala bucuresteana in fiecare primavara.

Calitatea artistica a companiei noastre manageriata de actorul George Mihaita incepand din 2002, valoarea regizorilor invitati sa monteze, calitatea spectacolelor lansate in cele mai recente stagiuni, iata cateva dintre elementele ce situeaza Teatrul de Comedie in primele randuri in preferintele spectatorilor si a presei de specialitate din Romania
Categorie: Teatre
Modifica descrierea

Pareri despre "Teatrul de Comedie" (2)

oanaeva pe 24.01.2010 (23:01)

are un repertoriu exceptional, mi-a placut foarte mult revizorul, o problema este insa cu biletele care se gasesc foarte greu

helena_irina pe 10.02.2010 (11:56)

Mi-a placut mult Biloxi Blues cu Tudor Chirila si urmatoarea piesa pe care as vrea s-o vad la teatrul de comedie este Domnisoara Iulia.

Regenerare cod se incarca...
Se comenteaza, va rugam asteptati...

Spune-ti parerea despre "Teatrul de Comedie"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat