Teatrul National de Opereta Ion Dacian

4.5
2 voturi / 3 pareri
Adresa:
Bd. Nicolae Balcescu, nr. 2 Bucuresti
Telefon:
3151 50.23.14
Fax:
312.65.83
Web:
http://www.opereta.ro/
Modifica date de contact

Program "Teatrul National de Opereta Ion Dacian"

http://www.opereta.ro/program Modifica programul

Descriere "Teatrul National de Opereta Ion Dacian"

Romania se numara printre tarile cu o bogata traditie in domeniul operetei; aceasta este, ca gen muzical, deosebit de indragita de publicul romanesc. Gratie acestei bogate traditii, in 1950, printr-o hotarare a Consiliului de Ministri, este infiintat Teatrul de Stat de Opereta, inaugurat in seara zilei de 7 noiembrie a aceluiasi an cu premiera „Vant de libertate” de Isaak Dunaevski.

Astazi, printr-o serie de proiecte si programe dedicate atat publicului cat si artistilor, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” a reusit, in scurt timp, sa devina un important centru cultural al Bucurestiului. De la proiectele dedicate accesiblizarii actului artistic (programul Opereta de langa tine, Stagiunea camerala Bösendorfer), la coproductii, colaborari, turnee si schimburi internationale (programul Opereta deschisa), de la reformularea artistica a spectacolelor de opereta clasica pentru a raspunde orizontului de asteptare actual (Voievodul tiganilor, Contesa Maritza, Vaduva vesela), la noile productii de musical (Cabaret, Brodway-Bucuresti si Ce inseamna sa fii... Bunbury), de la traditie (spectacole concert ca Invitatie la vals, Bal la Printul Orlovski, Imagine Romania) la inovatie si experiment (Odiseea Visotki, spectacol ce are la baza melodiile celebrului artist), Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” isi propune, cu fiecare proiect sa formuleze o strategie culturala inedita si atragatoare care sa promoveze valoarea, unicitatea si importanta artelor spectacolului muzical, atat in Romania cat si peste hotare.

Ambasador unic al operetei, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” este responsabil de dezvoltarea si promovarea acestui gen la nivel international. Astfel, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” isi propune sa stabileasca relatii internationale cat mai durabile, bazate pe aspiratii comune, sa dezvolte punti de comunicare, sa initieze si sa sustina dialogul intercultural.

Promovarea multiculturalismului, circulatia valorilor, schimburile culturale constituie scopul strategiei noastre internationale. Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” se implica activ si constant in activitati internationale, oportunitati de a imbogati si aprofunda perceptia altora despre cultura romana, dar si de a intelege si cultiva experienta unei culturi straine, unei noi perspective, unui mod diferit de a vedea lumea.

De cele mai multe ori, din astfel de schimburi de perspectiva se nasc cele mai importante proiecte, cele mai durabile fundatii si cele mai neasteptate orizonturi. Printre importantele initiative internationale pe care Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” le-a concretizat se numara infiintarea Uniunii Teatrelor Muzicale Europene, precum si organizarea Festivalului International de Artele Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa”. Aceste sunt numai doua exemple ale disponibilitatii Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” de a raspunde favorabil standardelor internationale, aflandu-ne in permanenta in cautarea unor parteneri de dialog dornici sa experimenteze alaturi de noi.
Categorie: Teatre
Modifica descrierea

Pareri despre "Teatrul National de Opereta Ion Dacian" (3)

rcc pe 14.01.2010 (17:42)

Imi plac spectacolele de opereta, ma destind si ma relaxeaza. Muzica, baletul, subiectele spectacolelor, costumele ma fascineaza. Am fost in aceasta iarna la Contesa Maritza si Vaduva vesela,care mi-au placut nespus, desi pe cel dintai il mai vazusem o data. Am o observatie de facut insa, sala actuala a Teatrului de Opereta este mult prea mica si acustica lasa de dorit. Se pierde mult din valoarea spectacolelor.

oanaeva pe 24.01.2010 (22:59)

am fost la romeo si julieta, mi-a placut cum au modificat decorul folosind scena mobila; sala e un pic mica, dar e un loc unde vreau sa mai revin pt cabaret, voievodul tiganilor, silvia

marcu mircea si coca pe 26.03.2011 (13:19)

am fost cu sotia anul trecut si am vazut
2operete paris mon amour si voievodul
tiganilor spectacole de un nivel exceptional noi venim si acum la 24 mai va rog foarte mult cum pot rezerva bilete multumiri anticipate

Regenerare cod se incarca...
Se comenteaza, va rugam asteptati...

Spune-ti parerea despre "Teatrul National de Opereta Ion Dacian"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat