UNITER

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
Str. George Enescu, nr. 2-4 Bucuresti
Telefon:
021 315.36.36, 021 313.42.78, 021 311.32.14
Fax:
021 312.09.13
Web:
http://www.uniter.ro/
Email:
[email protected]
Modifica date de contact

Descriere "UNITER"

Uniunea Teatrala din Romania – UNITER – este o organizatie profesionala, apolitica, neguvernamentala si nonprofit, constituita prin asocierea libera a creatorilor din domeniul teatrului.
Ca factor cultural naţional activ, UNITER este angajata in sustinerea si dezvoltarea teatrului romanesc, in valorificarea patrimoniului cultural national si universal, prin programele si proiectele pe care le deruleaza anual.
UNITER prin derularea programelor si proiectelor sale culturale si sociale se dovedeste a fi un organism unic in peisajul cultural romanesc. Acest fapt este recunoscut si pe plan international de organisme culturale de prim rang care ne-au primit ca membri/parteneri egali cu reprezentantii celorlalte tari europene. UNITER isi desfasoara activitatea pe proiecte si programe, principiul comun al tuturororganismelor profesionale din întreaga lume.
Aceste sunt:
1. Proiecte/programe de promovare a spectacolelor teatrale de un inalt nivel artistic si a creatiilor valoroase ale dramaturgiei nationale.
2. Activitati directe in domeniul spectacolului sau legate de acesta.
3. Activitati legate de perfectionarea profesionala.
4. Activitati de protectie sociala privitoare la artistii pensionari.
UNITER a fost infiintat in anul 1990 (februarie) si are o activitate neintrerupta de 19 ani (1990 – 2009). Ca o consecinta a activitatii sustinute, UNITER a obtinut statutul de institutie de utilitate publica prin H.G.746 / 31 august 2000.
Activitatea Uniunii Teatrale din Romania este decisa de Senatul UNITER, alcatuit din personalitati ale teatrului din tara (Ion Caramitru, actor, presedinte, Aura Corbeanu, manager cultural, vicepresedinte executiv, Emil Boroghina, actor, Ilinca Tomoroveanu, actrita, Marius Rogojinschi, actor, George Ivascu, actor, Natasa Raab, actrita, Alexandru Tocilescu, regizor,
Bocsardi Laszlo, regizor, Marina Constantinescu, critic de teatru, Cristina Modreanu, critic de teatru, Dragos Buhagiar, scenograf, Puiu Antemir, scenograf, Eusebiu Stefanescu, actor, Claudiu Goga, regizor, Ileana Lucaciu, critic de teatru, Nina Brumusila, scenograf).
Coordonarea activitatilor UNITER este asigurata de conducerea executiva: un Presedinte, ales de catre Adunarea Generala si un vicepresedinte executiv ales de catre Presedinte.
Programele si proiectele culturale organizate de catre UNITER au avut finantare de la Ministerul Culturii si Cultelor, Primaria Municipiului Bucuresti, Guvernul Romaniei, Comisia Europeana, Delegatia Comisiei Europene din Romania, precum si din partea altor organisme interne si internationale.
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "UNITER"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat