Dr. Alina Balaceanu - medic specialist alergologie si imunologie clinica

0.0
0 voturi / nicio parere
Adresa:
Str. Paciurea, nr. 5 Timisoara
Telefon:
0356 43.37.33
Web:
http://www.alergologietimisoara.ro
Email:
contact@alergologietimisoara.ro
Modifica date de contact

Program "Dr. Alina Balaceanu - medic specialist alergologie si imunologie clinica"

Luni - Vineri: 8.00-20.00 Modifica programul

Descriere "Dr. Alina Balaceanu - medic specialist alergologie si imunologie clinica"

Bolile alergice prezinta o reala problema de sanatate la nivel mondial datorita cresterii prevalentei acestora în ultimele decenii. Se estimeaza ca peste 20% din populația lumii sufera de boli alergice de tip imediat (IgE- mediate), iar la nivel European, pana în 2020, unul din doi europeni va suferi de o boala alergica.

Alergia este o reactie exagerata, anormala a sistemului imun ce apare in urma contactului cu substante obisnuite, banale din mediul inconjurator, care in mod normal nu fac rau organismului. Aceste substante se numesc alergeni , iar persoanele cu predispozitie pentru bolile alergice se numesc persoane atopice. Cei mai comuni alergeni sunt alergenii inhalatori ( polen, praf de casa, mucegaiuri, scuame si peri de animale), alimentari (lapte, ou, peste, soia, alune, etc), veninul de insecte (albina, viespe), medicamentele (aspirina, penicilina, anestezice) si alergenii de contact (nichel, crom, latex, etc).

Principalele boli alergice sunt: rinita alergica, astmul bronsic alergic, dermatita atopica, urticaria si angioedemul, dermatita de contact, socul anafilactic (cea mai severa forma de reactie alergica).

Simptomele bolilor alergice variaza ca intensitate si severitate de la o persoana la alta si cuprind: stranut, mancarimi la nivelul ochilor, nasului, cavitatii bucale sau pielii, secretii nazale apoase sau nas infundat, lacrimare si inrosirea ochilor, tuse, respiratie dificila, eczeme, eruptii cutanate, etc.

Diagnosticul bolilor alergice se stabileste pe baza unui istoric amanuntit , a rezultatelor unor investigatii clinice, biologice si paraclinice, precum si a unor teste alergologice specifice care detecteaza alergenul responsabil de producerea bolii. Testele alergologice cuprind testele cutanate (prick, intradermice, patch) si testele sanguine ( ce determina anticorpii de tip IgE produsi impotriva alergenului suspectat).

In functie de diagnostic, se stabileste planul terapeutic ce cuprinde masuri de evitare a alergenului, tratament simptomatic si imunoterapie specifica (desensibilizarea).
Modifica descrierea

Spune-ti parerea despre "Dr. Alina Balaceanu - medic specialist alergologie si imunologie clinica"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat