Hanu’ Berarilor

5.0
2 voturi / 1 parere
Adresa:
Poenaru Bordea 2 Bucuresti
Telefon:
0729 40.08.00, 021 336.80.09
Modifica date de contact

Descriere "Hanu’ Berarilor"

Hanu’ plin de voie buna si bucate alese. Un loc cum putine mai gasesti in Bucurestiul de astazi, un loc in care statul la masa e un obicei nu o nevoie, unde sa poti degusta cele mai bune bucate alaturi de aceasta licoare vesela, de ii spune lumea, bere.

Ar fi multe de povestit si noi nu vrem sa va retinem, poftiti de cautati ce va doriti, iar de nu gasiti, sa ne dati de stire pentru ca noi sa dregem neajunsul.
Modifica descrierea

Pareri despre "Hanu’ Berarilor" (1)

copilul_eu pe 31.08.2011 (22:42)

In facultate, in anii inainte dar si dupa Revolutie, am fost de cateva ori la restaurantul Bucur. Era OK pentru acele vremuri, nimic spectaculos, dar acceptabil pentru niste studenti “amarasteni”. Ironia sortii, fata de acum, pe acele vremuri chiar si ca student iti permiteai sa mergi de cateva ori pe luna in carciuma! Dupa ce a fost preluat de niste libanezi (parca) si a devenit Casa Bucur, am mai fost de 3 sau 4 ori la nunti sau botezuri si nu pot sa spun ca aparusera ceva imbunatatiri.

Deoarece am biroul in apropiere si trec zilnic pe langa, am observat afisele de reclama cu noua deschidere a Hanului Berarilor, fosta Casa Bucur. Am aflat ca urmasii fostilor proprietari au reusit dupa foarte multi ani de procese sa revendice si sa castige imobilul respectiv de la fostii patroni libanezi. Chiar eram curios sa vad ce au facut, ca pe afara arata foarte bine. Si, profitand de faptul ca faceam o mini intalnire cu vechii colegi din facultate, am ales aceasta locatie, in amintirea tineretilor noastre.

Am fost foarte placut surprins cand am intrat, unde ne-au intampinat 2 fatuci foarte amabile care ne-au condus la masa. Totul este proaspat renovat, mobilierul este adecvat pentru o berarie, curatenie este exemplara, personalul este foarte tanar si binevoitor, atmosfera este foarte calda si este tipica unei adevarate berarii. Daca ar avea si muzica germana, chiar ai zice ca esti intr-o veche berarie din Bavaria. Dar stati linistiti in privinta muzicii, deoarece veti fi foarte surprinsi, dupa cum am fost si noi. In afara de muzica ambientala foarte placuta, cu toate ca era intr-o zi de joi, si-au facut aparitia niste tineri dansatori care pur si simplu au incantat audienta cu diverse dansuri, printre care chiar si vals si tango. Si ce a fost si mai frumos, treceau pe la fiecare masa si ii invitau pe toti la dans. Si s-a dansat serios, nu gluma! Nu spun, ca dupa o perioada de tras sufletul, s-a trecut pe muzica populara, cu alti tineri dansatori si cu alte reprize de dans. Amuzamentul cel mare era ca foarte multi dansau incaltati cu cizme groase sau chiar cu bocanci, deoarece la vremea respectiva era un strat serios de zapada in Bucuresti. Aveaua scuza ca nu stiau ca se danseaza, dar oricum toti se simteau bine si nu tinea nimeni cont de eticheta.

Despre mancare si bautura nu pot sa va spun prea multe. Chiar daca suntem la varsta la care am fi putut avea copii studenti, am preferat sa facem o petrecere studenteasca ca pe vremuri, si am comandat o gramada de mici, cu cartofi prajiti si totul stropit cu multa bere, bere care se serveste la metru (pt. cei care nu cunosc, se aduce o scandura de vreun metru, cu scobituri speciale, in care se pun 10 halbe de bere). Micii erau de incredere, atat ca aspect, cat si ca miros si gust (spun asta doarece eu am antecedente in ceea ce priveste micii si herpesul). Oferta de bere este destul de saraca, deoarece au numai vreo 4 sau 5 marci din ce am observat eu. In schimb, au bere nefiltrata pt. cei amatori. Mie unul nu-mi place cum arata aceasta bere, dar am baut in Germania si este foarte buna. Aici nu am comandat, deci nu va pot spune cum este.

Preturile, din ce am studiat pe meniu din curiozitate, nu sunt mari dar nici mici pt. centrul Bucurestiului, dar pentru atmosfera si pentru cum ne-am simtit merita pe deplin. Sigur voi mai reveni si recomand cu caldura Hanul Berarilor.

Foto nu am facut, deoarece eu nu ma simt in largul meu sa fac poze in stanga si-n dreapta intr-o carciuma, unde oamenii vin sa se simta bine, sau sa-si inece amarul, sau cine stie, poate sa se ascunda, si nu au chef sa fie deranjati.

Regenerare cod se incarca...
Se comenteaza, va rugam asteptati...

Spune-ti parerea despre "Hanu’ Berarilor"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat