Restaurant Malagamba

5.0
2 voturi / 4 pareri
Adresa:
Str. Sf. Dumitru nr. 2, langa Teatru de Comedie Bucuresti
Telefon:
021 313.33.89
Web:
http://www.malagamba.ro
Email:
[email protected]
Modifica date de contact

Descriere "Restaurant Malagamba"

Malagamba – un mit bucureştean

A adus jazzul în Romania.
A declansat primul curent tineresc de la noi.
I-a facut pe oameni sa danseze in cei mai grei ani ai istoriei.
A platit cu libertatea sa - libertatea noastra de a ne zbantui si de a pocni din degete.

Azi spiritul lui Malagamba e viu, in acest spatiu cu muzica buna, bautura si feluri
alese.

Bucura-te de viata. Traieste in stil malagambist.
Modifica descrierea

Pareri despre "Restaurant Malagamba" (4)

alina pe 27.07.2010 (20:18)

raport pret calitate excelent. fffff bun, proaspat si bine prezentat in farfurie:). ne vom intoarce pentru monkfish. deocamdata am testat Italian salami Misti la antreu-multe si bune-sotul meu a luat paste -facute in casa si eu dorada -delicioasaaaaaaa- la gratar. am incheiat fericita cu un lime sorbet cum nu am mai gustat niciodata. Felicitari domnilor, neasteptat pentru centrul vechi. speram sa pastrati standardul.vom reveni cu siguranta

zambetul ce lipsea de pe fata domnisorului care ne-a servit

malagamba pe 30.08.2010 (21:47)

Mmm...Malagamba Delivery!
Cand ai mult de lucru, nici nu stii cand ti se face foame. Ai vrea un pranz indestulator, ca la restaurant... dar sa-ti fie adus la birou! Proaspat si... mmm... delicios! Cine ti-l poate servi?
- Mmm... Malagamba!
Prin Malagamba Gourmet Delivery - serviciul de livrare a mesei, asigurat de restaurantul tau favorit, in fiecare zi, intre 12:00 si 17:00. Alege din meniul Malagamba A La Carte, apeleaza-ne la telefon si... masa e servita!

mai multe detalii la http://www.malagamba.ro/home_delivery.php

malagamba pe 02.10.2010 (14:36)

artistul Bogdan Teodorescu la restaurant Malagamba: vernisajul expozitiei 'MICI SUFERINTE DECORATIVE' luni, 4 octombrie, ora 19.00
Pseudo-teme estetice si subiecte exotice in cateva lucrari noi de pictura.
Expozitia se remarca printr-un caracter eteroclit si anti-programatic, fara ambitia de a schimba lumea ori mirosind a vreun parfum eroic. MICI SUFERINTE DECORATIVE reprezinta un gest la fel de lucid si riscant ca traversarea strazii.

http://www. malagamba.ro
http://www.sibiote.blogspot.com

Comenteaza
simona pe 12.03.2011 (18:08)

Serviciu foarte bun, personal placut. Mancarea ok, bauturi foarte bune si varietate destul de mare. Pret mediu aprox. 75 ron, fel principal, un pahar vin/bere, desert.

Portiile ar putea fi mai mari, deserturile nu sunt extraordinare.

bdoinana pe 20.08.2011 (15:08)

In Centrul Istoric al Bucurestiului, exista un loc, restaurantul "Malagamba”, in care s-au contopit culturi din mai multe timpuri si spatii. Gasesti, aici, paste, ierburi africane, vinuri spaniole si cafele braziliene. Totul este, cum se spune, in spirit malagambist!
Sergiu Malagamba a fost primul “trendsetter” modern din Romania: un percutionist de geniu, care a adus moda si muzica occidentului (de la guler à la Malagamba, pana la dansul cu acelasi nume). Fara sa stie, la sfirsitul anilor '30 - inceputul anilor '40, el a generat curentul ce urma sa fie numit malagambist. Asociat cu jazzul, stilul sau nonconformist a dus la nasterea unui fenomen subcultural urban (importat din Italia). A cantat in Bucuresti, pana la inceputul anului 1942, alaturi de formatia sa, pe care a avut ideea sa o imbrace in camasi de aceeasi culoare, cu cravate subtirele, cu pantofi cu talpa de crep, in ciorapi albi si cu pantaloni foarte scurti.

Restaurantul Malagamba nu si-a capatat numele din intamplare: se gaseste la parterul unei cladiri interbelice, nu departe de sala Rapsodia, unde Sergiu Malagamba si orchestra sa au sustinut cateva serii de concerte istorice.

Ce mi-a placut, in primul rand, la restaurantul amintit, este identitatea – se afla printre putinele locuri din marea de carciumi din centrul vechi, avand o fata, o idee in spate, alta decat mese, scaune si mancare.

De pe ziduri zambeste guru-ul Sergiu Malagamba. Pelegrini din toate tarile nimeresc, aici, ca prin minune... Malagambistii spun povesti fabuloase. Cate un muzician de jazz se apuca ad-hoc de cantat in restaurant. Viata are gust bun.
Percutionist virtuoz, compozitor, aranjor, dirijor, showman, mentor al multor muzicieni, de ieri si de azi, Sergiu "Omul-Orchestra" Malagamba a marcat, decenii la rand, ritmul Bucurestiului. Iar vibratia, inca, se simte...

« Bucatele » sunt aspectuoase si destul de gustoase…
Am inceput cu o gustare - vinete cu prosciutto si branza Provolone (19 lei). Bune, dar,… cam atat. Nici minestrone-ul (9 lei) nu m-a impresionat prea tare, dar, in schimb, mi-au placut tortellini quattro formaggi - un gust delicat, cu o proportie bine aleasa intre branzeturi - sunt cele mai galbene paste pe care le-am mancat vreodata, adica, proaspete si cu ou adevarat – « bat » de o mie de ori barilla din comert…Nici legumele sotate, cu vin si ierburi aromatice, nu au fost rele.

Mi-au mai facut cu ochiul, din meniu, muschiul de vita cu unt, prosciutto si ierburi aromatice, cotletele de miel sau pieptul de pui cu lime, tequila si condimente. Meniul nu este in totalitate italienesc, gasiti si frigarui Yakitori, salata asiatica si altele.

Preturile sunt obisnuite pentru un restaurant in centrul vechi - o supa costa 9 lei, bruschettele costa 6-8 lei, salatele 15-19 lei (cea asiatica, mai complicata, 29 lei), pastele 16-24 lei, risotto -16 lei, pizza 15-20 lei, iar felurile principale 15-25 lei (pui), 35-45 lei (vita).

Nu am avut nimic de reprosat, dimpotriva. Pot spune, chiar, ca ne-a mirat atentia, cu care am fost tratati, desi, nu am consumat cine stie ce "delicatesse-uri"…

Malagamba (Bucuresti, Romania)
Str. Sf. Dumitru nr. 2 ; telefon: 021 313 33 89 ; e-mail: [email protected]

Regenerare cod se incarca...
Se comenteaza, va rugam asteptati...

Spune-ti parerea despre "Restaurant Malagamba"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat