Restaurant Pinocchio

5.0
2 voturi / 1 parere
Adresa:
Str. Bucium nr. 24 (vis-a-vis de reprezentanta Peugeot) Iasi
Telefon:
0232 24.20.98
Modifica date de contact

Program "Restaurant Pinocchio"

L-D: 11.00 - 24.00 Modifica programul

Descriere "Restaurant Pinocchio"

De la renumitul personaj Pinocchio, meritul lui Carlo Collodi, jurnalist italian si "tatal" personajului, i se trage si numele restaurantului Pinocchio, situat pe strada Bucium, vis-a-vis de reprezentanta Peugeot.
Un restaurant tipic italian unde copiii, atrasi de numele cu rezonanta in "lumea piticilor", sunt adusi de parinti fie pentru a-si serba ziua, fie sa se joace in spatiul special amenajat pentru ei, in aer liber, ori pentru a manca o pizza "ca la mama ei acasa".
Restaurantul e un loc ideal pentru mese intime, intr-o atmosfera discreta, familiala, pe fundal cu o muzica "soft".
Amenajarea incearca sa creeze o atmosfera tipic italiana, cu masti de carnaval pe pereti, amintind de misterul carnavalului venetian, sticle multicolore ce duc cu gandul la maestria sticlariilor din Murano, tablouri cu imagini din Italia, o harta inramata si flori naturale, uscate, dar viu colorate, mereu specifice sezonului, fie in culorile verii, toamnei, mereu aranjamente noi, diferite si atragatoare ochiului.
Modifica descrierea

Pareri despre "Restaurant Pinocchio" (1)

mobbyy pe 18.01.2010 (15:21)

E locul meu favorit. Totul merita: locatia, mancarea, servirea si nu in ultimul rand preturile.
Un restaurant tipic italian unde am mers de multe ori cu copilasii, atrasi de numele cu rezonanta in "lumea piticilor". In general,parintii aleg aceasta locatie fie pentru a serba ziua celor mici, fie pentru a-i lasa sa se joace in spatiul special amenajat pentru ei, in aer liber, ori pentru a manca o pizza "ca la mama ei acasa".
Restaurantul e un loc ideal pentru mese intime, intr-o atmosfera discreta, familiala, pe fundal cu o muzica "soft".
Imi place in mod deosebit ca amenajarea incearca sa creeze o atmosfera tipic italiana, cu masti de carnaval pe pereti, amintind de misterul carnavalului venetian, sticle multicolore ce duc cu gandul la maestria sticlariilor din Murano, tablouri cu imagini din Italia, o harta inramata si flori naturale, uscate, dar viu colorate, mereu specifice sezonului, fie in culorile verii, toamnei, mereu aranjamente noi, diferite si atragatoare ochiului.
Deasupra barului te intampina cu un zambet de pustan, Pinocchio, fara nasul lung, mascota cu pretentii de sigla.
Arta culinara italiana te intampina cu nelipsitele paste si bineinteles pizza cu aluat subtire, facuta la vatra, de la clasica Margherita la Capriciosa, Quatro Formaggi, Quatro Stagione. Sa nu ratati focaccia,v-o recomand din suflet, un fel de lipie, undeva la mijlocul dintre pizza si paine, servita cu branza, salata sau ca inlocuitor al painii. Iar ca desert, o prajitura tiramisu.
In diminetile in care ajungeti somnorosi si doriti sa va treziti la o cafea o veti face cu siguranta fie ca alegeti capuccino, cafea sau expresso. Aici toate par sa aiba acelasi gust si sunt la fel de tari.
M-a impresionat de fiecare data faptul ca servirea e foarte rapida, o pizza dureaza mai putin de 15 minute,iar ospatarii sunt respectuosi, amabili si foarte bine pregatiti.
Desi e un restaurant foarte cautat, cu o mancare gustoasa si servire ireprosabila, nu ridica pretentia de a fi numit "de lux" preturile fiind accesibile, dar nu foarte mici.
In schimb,seara e destul de dificil cu parcarea, iar faptul ca amplasarea e departe de centrul orasului e de multe ori un inconvenient in a ajunge pe-acolo.Dar merita efortul.
Per total o nota de coronita!

Regenerare cod se incarca...
Se comenteaza, va rugam asteptati...

Spune-ti parerea despre "Restaurant Pinocchio"

  • Foloseste un limbaj decent, clar si concis.
  • Respecta Termenii si conditiile.
  • Nu folosi DOAR LITERE MARI.
  • Refera-te la locatia in chestiune.
Ca sa dai nota trebuie sa fii logat