Expozitii

GENUINE.ro - expozitie cu vanzare dedicata design-ului MADE IN RO

15 iul 2011 // ora 12:00 // Libraria Carturesti

Vineri si sambata, pe 15 si 16 iulie, GENUINE.ro lanseaza prima sa editie dedicata designului MADE in RO (design vestimentar contemporan, accesorii, obiect si fotografie). Evenimentul creaza un mediu multicultural, alaturi de designeri si branduri romanesti publicul fiind invitat sa vizioneze un film documentar ceh – The beauty exchange (*).

Momentul ales pentru cele doua zile de expozitie cu vanzare este legat de vacanta de vara pe care multi dintre noi - romani sau expati - o petrecem in strainatate. Asadar, oriunde in lume te va duce vacanta de vara, poarta cu tine un item GENUINE.ro!

Tema acestei prime editii este ‘pasari calatoare’ – o ilustrare a vocatiei itinerante a design-ului. Evenimentul este gazduit de mansarda Carturesti (Arthur Verona 13-15) in intervalul 12.00-20.00.  Intrarea este libera.

Si pentru ca un asemenea demers trebuie sa aiba o sustinere, GENUINE.ro beneficiaza de sprijinul unor oameni importanti din industrie si media:  Cristina Bazavan, Marian Palie, Amelia Turp Balazs, Irina Markovits, Carmen Gheorghita, Stefan Cosma – sunt cei care pledeaza pentru design contemporan made in romania.

40.000 de kilometri in 3,5 saptamani

17 iun 2011 // ora 20:00 // Wings Club

Doneaza o jucarie si primesti o fotografie!

Live Act: Tips & The Dada

Va asteptam in numar cat mai mare si cu cat mai multe jucarii!

Reclame vechi romanesti 1860-1989 (multimedia)

14 iun 2011 // ora 12:00 // Cafe Verona

Vernisaj: vineri, 10 iunie 2011, ora 19.00, la Ceainăria Cărtureşti

La vernisaj vor lua cuvântul colecţionarul Florian Ciobanu și Marian Ţuţui, director adjunct al Arhivei Naţionale de Filme din România. Expoziţia prezintă manifestări publicitare româneşti din secolele XIX şi XX: ziare, broşuri, obiecte din colecția Florian Ciobanu, precum și spoturi video din Arhiva Naţionale de Filme. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Street Delivery.

Campanii integrate din 1938 pentru Fabrica de ciocolată şi produse zaharoase Regina Maria sau pentru faimoasa bere Bragadiru, reclame la săpunul Pisica, nectarul Mamaia, dar şi scurtmetraje pentru promovarea turismului românesc (Sighişoara, Dracula) se vor regăsi în cuprinsul acestei expoziții-eveniment. Imaginat ca un puzzle, demersul îşi propune să evidenţieze transformările unui domeniu economic și cultural complex.

Colecția Florian Ciobanu (www.reclamevechi.ro) cuprinde mai multe mii de reclame, publicate în revistele românești de-a lungul unui veac și jumătate, din jurul anului 1840 – începând cu Albina românească (1843) a lui Gheorghe Asachi și cu Foaie pentru minte, inimă și literatură (1850), trecând prin Diarulu Buciumulu (1863-1864), Romanulu (1863), Trompeta Carpaților (1874) și Resboiul (1877) – până în 1990.

Muzeul Benzii Desenate

16 iun 2011 // ora 10:00 // Muzeul National de Arta Contemporana

Grupul EUNIC Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană,  derulează proiectul pilot Muzeul de Bandă Desenată. Iniţiativa urmează Salonului European de Bandă Desenată organizat de EUNIC Bucureşti în 2010 şi prefaţează a doua ediţie a manifestării, care se va desfăşura în lunile octombrie-noiembrie 2011.

Muzeul va include o expoziţie permanentă, o serie de expoziţii temporare cu lucrări ale artiştilor contemporani, bibliotecă bilingvă cu cărţi şi reviste rare de bandă desenată, conferinţe şi ateliere de creaţie pentru public cu invitaţi străini etc.

Proiectul este realizat cu sprijinul lui Alexandru Ciubotariu, artist grafic, împreună cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Asociaţia Bedefililor din România şi membrii clusterului EUNIC local.

Program:

16 iunie 2011 / Deschiderea oficială a Muzeului Benzii Desenate
19.00 / Etajul IV
Trei expoziţii permanente concomitent:
- „Tezaur – Istoria benzii desenate româneşti”, „Salonul Internaţional al Benzii Desenate din România” / contribuţii ale unor mari autori străini care au fost în România si „Cum se face o bandă desenată” / în zona de ateliere, primii paşi în realizarea unei benzi desenate.
- Prima expoziţie în Galeria MBD: „Webcomics de România”.
- Biblioteca MBD: Lansarea revistei Comics nr. 4.
20.30 / Terasa MNAC
Concert Cycler
The Graphic Show (Sensor şi PisicaPătrată) / myspace.com/sensorevolution

16 iunie – 16 septembrie

Vei avea parte de discuţii inedite, sesiuni de desen, vizite ghidate şi multe poveşti savuroase cu artistul Alexandru Ciubotariu, în fiecare zi a Muzeului Benzii Desenate.

22 iunie, 19.00
Proiecţii calde, de vară, la MBD: Animaţii ale unor autori de BD români, dar şi animaţii străine, inspirate de benzi desenate.

30 iunie, 18.00
„Caricatura şi Banda desenată”, cu Paul Stoica. Conferinţa va fi însoţită de o mică expoziţie pe aceeaşi temă, de o zi.

7 iulie, 19.00
A doua expoziţie din Galeria MBD: „Banda desenată în presă” / o discuţie pe această temă cu Lucian Amarii – Jup, Vali Ivan, Matei Branea, echipa Kamikaze şi alţi artişti din breaslă.

9, 16, 23, 30 iulie, 17.00-18.00
8 scurtmetraje austriece în 43 de minute

15-17 iulie, 13.00-18.00

Fii creativ alături de noi! Ateliere de bandă desenată cu Puiu Manu şi Cristian Marcu

20 iulie, 18.00
„Animaţia românească de azi”, cu Daniel Todoran. Conferinţa va fi însoţită de o mică expoziţie pe aceeaşi temă,de o zi.

29 iulie, 18.30
Seară specială de proiecţie: Kdo chce zabit Jessii / Who Wants to Kill Jessie, Cehia, 1966.
Primul film din cinematografia cehă care a adus fenomenul cărţilor de bandă desenată pe ecran. 13 ani mai târziu, în 1979, aceeasi scenaristi (Václav Vorlícek, Milos Macourek) au creat faimosul film Arabela.

11 august, 19.00
A treia expoziţie din Galeria MBD: „Trei trei volume grafice audio pentru copii” / cu Puiu Manu, Ionuţ Popescu, Alexandru Ciubotariu. Expoziţia va beneficia de trei pupitre audio pentru poveştile redate în benzi desenate.
Lansarea volumelor pentru copii publicate la Editura Casa Radio, 2011.

19 august, 16.00-19.00

Fii creativ alături de noi! Atelier de Live Drawing SANDO cu trei artişti / insoţită de o expoziţie de o zi cu jucăria Sando

24 august, 18.00
„Ilustraţia de carte şi bandă desenată”, cu Patricia Suliman şi Igor Mocanu. Conferinţa va fi însoţită de o mică expoziţie pe aceeaşi temă, de o zi.

27-28 august, 13.00-18.00
Fii creativ alături de noi! Ateliere de bandă desenată cu artiştii revistei Comics şi Octav Ungureanu

1 septembrie, 19.00

A patra expoziţie din Galeria MBD: „Nichita Stănescu dialog – Sandu Florea semne”
Lansare de carte-obiect Nichita Stănescu dialog – Sandu Florea semne
O discuţie despre Literatură şi banda desenată

8 septembrie, 19.00

O expoziţie complementară în zona internaţională: „Un portughez în vizită la Muzeul Benzii Desenate” / expozi ie a autorului portughez Eugénio Silva.

14 septembrie, 18.00
„Autori versus editori: cum, unde, de ce” / conferinţă urmată de concluziile Muzeului Benzii Desenate, cu Dodo Niţă

15 septembrie – 16 octombrie
Vino să faci ultimele poze, să cumperi şi să răsfoieşti cărţi rare, într-o lună închidem!

"Calendar Eliptic" - Malina Ionescu (portrete)

18 mai 2011 // ora 13:00 // LC Foundation – Centru de Arta Contemporana

Artist: Mălina Ionescu

Curator: Sanda Watt

Mălina Ionescu propune o duzină de imagini care spulberă constrângerile genului: în locul unei categorii generale – erotice, animale sau religios-mitologizante, din fiecare filă a acestui calendar transpar personajele care nu se lasă încorsetate în categorisiri sau generalizări.

Expoziția poate fi vizitată începând cu orele 17:00 (până la orele 21:00).

Program de vizitare: luni – duminică 13:00 – 19:00

Nouveau Baroque - Expozitie de Fotografie

17 mai 2011 // Carol Parc Hotel

Joi, 12 mai 2011, a avut loc vernisajul Expozitiei conceptuale de fotografie NOUVEAU BAROQUE – Reinterpretarea celor 9 muze ale mitologiei grecesti

Nouveau Baroque este un eveniment artistic autentic si original, dedicat unei expozitii conceptuale, in care se armonizeaza talentul si viziunea unica a fotografului Oana Mihoc, a make-up artistului Bianca Marca si a hair stylistului Laurent Tourette.

9 personalitati din Romania contemporana, din diverse domenii, li s-au alaturat in acest proiect cu finalitate caritabila. Ele sunt portretizate in tablourile fotografice Nouveau Baroque printr-o paralela cu cele 9 muze ale mitologiei grecesti.

Cu o participare impresionanta, in spatiul select al Hotelului Carol Parc, tablourile fotografice au fost admirate si interpretate. Echipa a dezvaluit intamplari de la inceputul proiectului, din timpul sedintelor foto si s-au facut fotografii alaturi de muze, care, de data aceasta, au coborat din tablouri si au stat de vorba cu oamenii.

Povestea muzelor

Calliope, Clio, Erato, Euterpe, Melpomene, Terpsihora, Thalia, Polimia si Urania reprezinta intruchipari ale muzicii, dansului, istoriei, erosului, poeziei, tragediei, festivitatilor, astrologiei si altele. A fost o adevarata provocare artistica pentru echipa Nouveau Baroque de a gasi acele elemente care sa exprime cat mai fidel prin machiaj, coafura, atitudine si fotografie ceea ce semnifica fiecare muza.

Expozitia

Expozitia este accesibila publicului timp de o luna, in perioada 14 mai-14 iunie 2011, la Carol Parc Hotel.

Cele 9 personalitati-muze implicate:

Monica Petrica – balerina; Andreea Raducan – gimnasta; Albertina Ionescu – prezentator TVR; Kinga Varga – designer vestimentar; Alexandra Badoi – prezentator Antena 1, solista; Patricia Cimpoiasu – violoncelist trupa Amadeus; Georgiana Dumitru – solista Filarmonica, Opereta, trupa Retro Future; Dana Savuica-Stanciu – model, jurnalist, om de PR; Roxana Tanase – model.

Licitatia

Tablourile unicat sunt disponibile pentru vanzare, iar fondurile obtinute vor fi folosite in mod caritabil, ajungand la copiii cu autism prin Autism Romania.

Licitatia se va desfasura online, fiind creata in acest sens pagina web:

www.yookee.ro/nouveaubaroque.  Licitatia incepe de la 1000 lei/tablou, iar optiunile se trimit la adresa de e-mail: nouveaubaroque@yookee.ro. Licitatia este deschisa timp de 2 luni, intre 14 mai si 14 iulie 2011.

SpiritWoods & Minutes - expozitie fotografie Daniel Munteanu

14 mai 2011 // ora 18:00 // Clubul Taranului Roman

Vernisaj: 14 mai, ora 18. La vernisaj se vor prezenta doua proiectii de showreel (film de prezentare) ale fotografiei regizate realizata pana in prezent. Dupa aceasta, va avea loc si un concert al formatiei Einuiea.

Toate eforturile depuse in fotografie l-au dus pe fotograf pe calea experimentarii unor tehnici mai putin intalnite, fapt venit dintr-o nevoie interioara de expresie, rareori regasita..

Noaptea Muzeelor - Muzeul Labirint

14 mai 2011 // ora 18:00 // Ateneul Roman

Cei doi vecini de la Sosea, Muzeul Grigore Antipa si Muzeul Taranului Roman se muta in Piata George Enescu, pentru o zi si o noapte.

Va asteptam, de Noaptea Muzeelor, de la ora 6, pana dimineata la 4, sa va pierdeti si sa va regasiti in Muzeul Labirint.
Cautati-ne o noapte intreaga si a doua zi de dimineata, de la 10 pana seara, la 5!

MTR si Antipa va asteapta pe 14 si 15 mai, in piata, la Ateneu, intr-un labirint cat un muzeu.

Programul de vizitare al Muzeului Labirint:
Sâmbătă, 14 mai, deschis între 18.00 – 4.00
18.00 concert Cvartetul Resonance
21.30 concert Bourbon Jazz Unit
Duminică, 15 mai, deschis între orele 10.00 – 17.00 - ateliere pentru copii

Pentru iubitorii de filme am pregătit şi un maraton cinematografic. Astfel, vineri, 13 mai, de la ora 19.00 până la miezul nopţii şi sâmbătă, 14 mai, de la ora 11.00 la 16.00, vă aşteptăm la Noul Cinematograf al Regizorului Român – Studioul Horia Bernea (intrarea din str. Monetăriei) cu cele mai bune filme din 2010.

Intrarea este liberă pentru ambele evenimente.

Light and Shades (colectiva, arta digitala)

14 mai 2011 // ora 21:00 // Atelierul de Productie Param/ Pam Pam

Print Art Fest prezinta vernisajul expozitiei colective de arta digitala Light and Shades.

Artistii Roxana Enache, Radu Popescu si Alexandru Nimurad vor expune o serie de lucrari de ilustratie si fotografie inspirate de cultura alternative rock si vor prezenta o sesiune de ilustratie live proiectata in Atelier.

Performance-ul vizual va fi completat acustic de concertul trupei olandeze Lambshade. Evenimentul incheie turneul olandezilor in Romania si este deschis de trupa The Mono Jacks.

Lambshade exista din 2002 si, de-a lungul timpului, a concertat atat la festivaluri si locatii din Olanda precum Conincxpop, Kerosinepop sau Mosterdpop, cat si in Marea Britanie (printre altele, in cluburi din Birmingham si Black County, zona cunoscuta pentru numarul mare de formatii rock care s-au lansat acolo). In aceasta vara ei vor fi in line-up-ul unor festivaluri precum Mamas Pride, Brookpop, Urpop sau MosterdPop.

Concertul de la Atelierul de Productie deschide turneul din aceasta vara al celor The Mono Jacks, turneu care va include si festivaluri ca Exit (Serbia) si Sziget (Ungaria).

Proiectul este prezentat de Print Art Fest / PAF!, The Goodie Bag Company si UnkleJeb Events.

Pasaje, naluci, ocheade: Carnavalul venetian in 30 de imagini Expozitie a fotografului Iulian Ignat la Institutul Cultural Roman

16 mai 2011 // ora 18:00 // Institutul Cultural Roman

Luni, 16 mai 2011, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman va avea loc vernisajul expozitiei personale de fotografie  „VENEZIA. Pasaje, naluci, ocheade“ a artistului Iulian Ignat. Cele treizeci de fotografii alb-negru, expuse la sediul ICR (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti) pana pe 30 mai, au fost realizate la editiile din 2008 şi 2010 ale celebrului carnaval de la Venetia.

„Intr-o zi insorita de carnaval, Venezia poate fi cel mai frumos oraş din lume“, spune autorul fotografiilor, „insa nu despre frumusetea cladirilor sau a maştilor este vorba in aceasta expozitie. Am incercat sa surprind priviri, gesturi, emotii ale unor oameni ce vin aici de pe tot Globul, interactioneaza intre ei şi se bucura de multe ori ca nişte copii. In zilele carnavalului, Venezia este o alta lume, in alt timp.“

Iulian Ignat este redactor şi fotograf al revistei Formula As. Cele mai recente expozitii ale sale au fost dedicate traditiilor satului sibian Gura Raului, spectacolului de dans Urban Kiss de Razvan Mazilu  şi concertelor de world music  in „Buena Vista şi alte tarafuri“.

Odata cu vernisajul expozitiei de la ICR, pe site-ul www.iulianignat.ro, la rubrica „news”, vor putea fi citite poveştile fotografiilor expuse.