Cursuri & Conferinte

MID - a sti sau a nu sti sa comunici virtual cu clientii tai

1 iun 2011 // ora 09:00 // Clubul Diplomatic Bucuresti

Pe 1 Iunie cea de-a treia editie a Conferintei „Marketing in Direct” (MID) trateaza pe durata a 8 ore si prin intermediul a 21 speakeri teme de actualitate: e-mail, e-commerce, e-marketing. Sau, pe scurt: cum sa comunici sau sa vinzi clientilor prin intermediul mediului virtual.

In trecut, marketingul era mai degraba un joc cu un singur jucator. Lucrurile s-au schimbat dramatic odata cu introducerea Marketingului Direct in mixul de comunicare. Dintr-odata, mesajele au fost orientate in mod direct catre client, in incercarea de a-l implica intr-un dialog. Clientul de azi incepe sa participe activ si decisiv, sa fie vizibil in tot mai multe canale de comunicare, iar vocea lui este amplificata.

In afara de a fi cel mai masurabil canal disponibil pentru marketeri, e-mail-ul are o metrica unica - rata de deschidere. Deci, nu este surprinzator faptul ca ratele de deschidere domina cele mai multe discutii cu privire la performantele unei campanii. Dar ratele de deschidere pot fi foarte inselatoare. Chiar daca mailurile sunt deschise poate insemna la fel de bine ca nu au rata de click sau repercusiuni in vanzari. Cheia succesului este intelegerea modului in care abonatii interactioneaza cu campanile advertiserilor chiar si atunci cand nu deschid mesajul.

Marketerilor de azi li se pare din ce in ce mai greu sa stabileasca o relatie cu clientii lor. Relevanta pare ca este elementul-cheie de ani de zile. Dar ce inseamna de fapt relevanta? Din ce in ce mai multe canale de comunicare directa devin disponibile. Arta seductiei consta in a te folosi de mixul de canale interactive intr-un mod inteligent pentru a stimula angajamentul.

Sesiunea de prezentari inspirationale si interactive de la cea de-a treia editie MID (http://www.marketingindirect.ro/program/) va dezbate "digitalizarea conversatiilor", va va arata cum puteti crea valoare in construirea mesajelor si moduri eficiente in care puteti implementa strategii de dialogare autentica.

Nu va fi doar teorie, ci si exemple practice. Antreprenori recunoscuti ca Marius Ghenea si Silviu Hotaran vin sa dezvaluie reteta succesului lor si modul in care trebuie abordat business-ul in viitor. Peste 250 Directori de Marketing, de Vanzari sau chiar Directori  Generali vor afla  care sunt cele mai eficiente instrumente de comunicare directa aplicate in mediul digital de la speakerii internationali Dela Quist, Rogier van der Veen si Michael Straathof, dar si de la practicienii romani in cadrul celor trei workshopuri simultane: “E-Mail / Mobile Marketing”, cu tema Targeteaza precis, fii rapid, optimizeaza!, “Online / Social Media Marketing” - Promoveaza-te eficient in mediul online si “E-commerce / Marketing Afiliat” - Maximizeaza afacerea ta online!

Secvente din Conferinta vor fi difuzate pe tot parcursul Conferintei pe www.ziare.com, www.centruldepresa.ro si www.marketingindirect.ro.

TEDx Youth Bucharest

20 mai 2011 // ora 09:30 // Athenee Palace Hilton

Dacă eşti curios faţă de lumea din jur, dacă vrei să ai o zi întreagă plină de energie, perspective inedite, conversaţii provocatoare şi idei bune oferite de tineri remarcabili, atunci te aşteptăm la TEDxYouth@Bucharest. Vei cunoaşte tineri excepţionali care vor ţine discursul vieţii lor în maxim 18 minute. Cum este să deţii 7 recorduri mondiale până la vârsta de 16 ani, ce stă în spatele provocării de a construi o casă alimentată exclusiv pe energie alternativă într-o săptămână, sau ce înseamnă să fii un tânăr antreprenor român a cărui idee este iniţial respinsă de mediul business românesc, sunt doar câteva din ideile de la TEDxYouth@Bucharest.

Vorbitori:

 • Alexis Eremia (fondatoarea HUB Vienna)
 • Traian Brumă (co-fondator CROS)
 • Cristina Ghenoiu (Ph.D în Biologie Celulară la Universitatea Cornell/Rockefeller)
 • Pierre Bortnowski & Prispa (calificaţi la Solar Decathlon 2012)
 • Sebastian Codreanu (restaurator şi constructor de choppere)
 • Vladimir Oane (fondator ubervU)
 • Crina Coco Popescu (alpinistă, deţinătoarea a numeroase titluluri internaţionale)
 • Elena Marineci (co-fondatoarea Life after Work)
 • Laura Mattes (bursier Fulbright)
 • Dan Cristea (debater, câştigător a 3 titluri internaţionale)
 • Adrian Pop (arhitect, organizator al Olimpiadei Arhitecturii)
 • Andreea Borţun (fondatoarea Ideo Ideis)
 • Răzvan Crişan (fondator Future Shorts, ORICUM)

Termenul limită pentru înscrieri este 18 mai 2011. Înregistrează-te aici . Fee-ul este de 20 EUR.

Arata-ne orasul tau

14 mai 2011

Workshop-ul are ca scop familiarizarea participantilor fata de fotografia urban/street. Acestia vor participa la o discutie libera cu Vlad Eftenie si Banda Foto despre fotografia de strada si creativitate, apoi vor avea la dispozitie o saptamana pentru a fotografia locul lor preferat din oras.

Perioada: 14 – 21 mai 2011

Pret: 100 Ron

Pentru inscrieri: http://www.bandafoto.ro/inscriere/

Afla "Cum ne hranim corect copiii !"

28 mai 2011 // ora 10:00 // Palatul National al Copiilor

Sambata, 28 mai 2011, ora 10.00, Asociatia Secretul Evolutiei va invita la Palatul National al Copiilor din Bucuresti, Sala Mica pentru o intalnire cu specialisti de renume in domeniul neonatologiei, pediatriei, nutritiei si psihologiei infantile.

Dr. Ana Culcer, sef al sectiei de Neonatologie la Spitalul Universitar Bucuresti alaturi de invitatii speciali pe probleme de nutritie si psihologie ne invata cum ne ingrijim copiii, cum ii hranim corect, cum prevenim obezitatea si diabetul, cum se manifesta alergiile alimentare si cum ne comportam atunci cand au probleme?

Sunt multe intrebari cu care parintii se confrunta si care au nevoie de raspunsuri avizate, de aceea noi venim in intampinarea dvs. Evenimentul va fi unul interactiv, care permite dialogul intre public si specialistii invitati, ca atare cei prezenti vor primi sfaturi si ajutor pentru problemele cu care se pot confrunta cei mici. Evenimentul este sustinut de companiile Hipp, Danone si Milupa, care sunt alaturi de noi in demersul de a educa parintii, pentru ca acestia sa se poata bucura de copii sanatosi si fericiti. Mesajul nostru ajunge la dvs multumita partenerilor media: eva.ro si city.eva.ro

Biletele costa 20 lei si sunt disponibile pe www.bilete.ro , www.vreaubilet.ro sau site-ul Asociatiei, www.ingrijireacopilului.ro, la sectiunea Magazin dar si la intrarea in sala in ziua Evenimentului. Intrati pe site si puteti castiga o invitatie pentru doua persoane la eveniment pentru primele 5 intrebari medicale cele mai interesante cu privire la temele abordate in conferinta. Nu vor lipsi cadourile si surprizele, asa ca va asteptam cu drag! Mai multe informatii gasiti pe site-ul nostru, www.ingrijireacopilului.ro, sau la telefon 0769.058.760

Despre,E'-uri, la Conferinta Internationala "Marketing in Direct"

1 iun 2011 // Clubul Diplomatic

Marketingul Direct sta sub semnul ‚E’-urilor la cea de-a 3a editie: e-mail, e-commerce, e-marketing. Luand in considerare tendinta marketingului de a se muta pe online, in aceasta editie Conferinta Internationala „Marketing in Direct” (MID) va despica firul in trei prin intermediul a 21 specialisti.

Pe 1 iunie, la Clubul Diplomatic Bucuresti, 250 practicieni din domeniul marcomm vor afla lucruri interesante despre cele mai eficiente instrumente de comunicare directa aplicate in mediul digital. In prima parte a zilei specialistii internationali Dela Quist, Rogier van der Veen, Michael Straathof impartasesc noile tactici si solutii de promovare, iar Marius Ghenea si Silviu Hotaran ofera insight-uri inspirationale din culisele antreprenoriatului, astfel incat viziunea asupra strategiei de comunicare integrata sa fie completa.

Dela Quist, speakerul preferat al editiei anterioare MID, se va simti in largul sau vorbind despre e-mail marketing, instrumentul pe care il gestioneaza de mai bine de 10 ani in Anglia. Marius Ghenea, Presedintele FIT Distribution si autorul cartii „Antreprenoriat”, va aduce in discutie „Lungul drum de la idei la oportunitatile reale”. Despre ce inseamna sa interactionam cu clientii in era digitala va explica olandezul Rogier  van der Veen, Director de Marketing E-village, iar strategiile de e-marketing si arta seductiei vor fi explicate de Presedintele Asociatiei Olandeze de Email, Michael Straathof. Silviu Hotaran, Managing Director GKTI Semper Human, va avea de spus ultimul cuvant in ceea ce presupune leadershipul in online.

A doua parte a conferintei, propune trei workshopuri: E-Mail Marketing, cu tema Targeteaza precis, fii rapid, optimizeaza!, Online & Social Media Marketing: Promoveaza-te eficient in mediul online si E-commerce / Marketing Afiliat: Maximizeaza afacerea ta online! Nume sonore vor participa la cele 3 workshop-uri desfasurate concomitent: Lucian Despoiu (Kondiment), Oana Dereli (Pictas), Andrei Georgescu (White Image), Calin Rotarus (ArboInteractive), Bogdan Nedelcov (Mail Agent), Victor Kapra (consultant online), Alin Chiriac (Strateg Ad), Dragos Stanca (Q2M & Publio), Adrian Alexandrescu (Interactions), Alin Zainescu (Media IQ & Status Pimp), Dorin Boerescu (2 Parale), Cristian Ignat (2 Parale), Madalin Matica (ex Dot Commerce) si Andrei Radu (Link2eCommerce).

(R)evolutia mijloacelor de comunicare se va traduce si in atmosfera creata la MID: imbinarea vechiului cu noul, printr-o abordare contemporana, ce pune in valoare elementele interbelice. Mise en place-ul, asigurat de Event Designs, va intensifica mesajul transmis de catre speakeri prin reinventarea contextelor.

Top Social Brands

19 apr 2011 // ora 09:00 // Howard Johnson

Conferinta prezinta in premiera strategiile de social media ale marilor branduri din Romania, precum si rezultatele celei de-a treia editii a studiului Top Social Brands.

Directori de marketing, specialisti online, bloggeri si antreprenori online din Romania vor oferi participantilor la eveniment o adevarata experienta despre universul social media, vor impartasi audientei experienta pe care au avut-o in online si cum te ajuta social media in activitatea de zi cu zi.

Intre speakeri mentionam pe: Eliza Rogalksi, CEO Tempo, Ana Bulgar, Online Manager Petrom, Raluca Kisescu, Director de marketing, Avon, Alexandra Sanduleasa, Social Media Specialist, Advanced Ideas, Bogdana Butnar, Digital Marketing Consultant, Catalin Tenita, Managing Partner, TreeWorks, Daniel Pana, Director de marketing, BCR si Bogdan Nitu, General Manager, WebStyler.

Prima editie Animation Worksheep si-a ales participantii!

Trainerii Animation Worksheep, atelierul de film de animatie prezentat de Festivalul International de Film de Animatie Anim'est, au selectionat participantii primei editii a celui mai important workshop de film de animatie organizat in Romania pana in prezent. Treisprezece tineri animatori romani din intreaga tara si un realizator din Republica Moldova, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, vor avea parte de doua saptamani de lucru si pregatire intensiva, teorie si practica, la Bran, in perioada 4-17 aprilie 2011. Trei burse de merit au fost oferite participantilor ale caror materiale de inscriere (CV, scrisoare de intentie si mostra de film de animatie realizare proprie si idee/sinopsis de viitor proiect) au fost considerate de catre traineri cele mai convingatoare.

Ion Arama, Valeriu Caliman, Ana Dobrescu, Anna Florea, Codrin Iftodi, Melinda Kadar, Erika Kramari, Vlad Marinescu, Gabriela Mateescu, Matei Focsa Neagoe, Laurentiu Popa, Gabriela Popov, Katalin Timar sunt participantii selectionati la prima editie Animation Worksheep.

O premiera in peisajul educational romanesc, workshopul prezentat de Festivalul International  de Film de Animatie Anim'est este destinat tinerilor animatori romani cu diferite niveluri de experienta. Animation Worksheep va oferi cateva oportunitati unice in tara noastra, iar cursantii si publicul larg vor putea urmari rezultatele atelierului pe marele ecran, in cadrul celei de-a sasea editii a Anim'est, care va avea loc in perioada 7-16 octombrie 2011 la Bucuresti.

Un curs practic intensiv de animatie 2D, 3D si stop-motion, Animation Worksheep se va desfasura la Pensiunea Mistral 8 din Simon-Bran, iar la finalul acestuia fiecare participant va avea in portofoliu un nou scurtmetraj si o experienta consistenta de lucru in filmul de animatie, avand la dispozitie software si hardware de ultima generatie, asigurate de Adobe, TOON BOOM, Noumax, F64 si Canon, precum si traineri cu reputatie. Participantii vor lucra alaturi de cei trei traineri pe diferitele segmente si tehnici ale realizarii unui film de animatie intr-un sistem profesionist, de echipa. Rezultatul va fi realizarea unui numar de scurtmetraje, fiecare in tehnica mixta, care sa ilustreze simplu si puternic cele mai importante principii ale animatiei si sa ofere ocazia .

Trei dintre animatorii romani „pe val”, cu o experienta bogata in film, productii de publicitate, si jocuri video, vor coordona Animation Worksheep, vor preda cursurile teoretice, vor superviza indeaproape partea practica a atelierului si, poate cel mai important, vor lucra cot la cot cu cei treisprezece participanti.

Dragos Stefan, specializat in efecte vizuale, animatie, grafica pentru productii cinematografice si publicitare, este unul dintre fondatorii studioului bucurestean DSG. Cariera sa de animator include colaborari numeroase cu doua dintre cele mai prestigioase studiouri de film de animatie din Europa: companiile britanice Framestore si The Mill. Mai multe referinte din munca lui Dragos se gasesc pe site-ul sau oficial, www.dragosstefan.ro.

Dan Panaitescu, castigator al Premiului Anim'est 2009 pentru Cel mai bun clip publicitar, este specializat in animatie 2D de mana si computerizata, conceptie grafica, animatie stop-motion, design de personaj si layout. Cu o cariera bogata in publicitate, Dan Panaitescu este unul dintre cei mai importanti oameni din spatele documentarului de animatie realizat de DSG, Crulic: The Path to Beyond (r. Anca Damian), lungmetrajul care promite sa devina cel mai important film romanesc de animatie al ultimilor 20 de ani. Blogul lui Dan, fabricadedesene.blogspot.com, contine mai multe date si referinte complete despre munca sa de pana acum.

Sergiu Negulici, este unul dintre cei mai prolifici animatori 3D din industria romaneasca de advertising. Grafica si animatia 3D pentru spoturi realizate pentru clienti importanti precum Ursus, Pepsi, Energy Holding, Orange Romania, Hollywood Multiplex, precum si o serie de filme americane de lung si scurt metraj produse la studiourile ABIS din Bucuresti poarta semnatura sa. Mai multe despre realizarile lui Sergiu se gasesc pe site-ul sau oficial, 2danimation.ro.

Inscrierile la Animation Worksheep au avut loc in perioada 26 ianuarie – 11 martie 2011.

Animation Worksheep – powered by Anim'est este organizat de Asociatia Estenest, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC).

Ce este de vazut in Bucuresti in acest weekend

25 feb 2011 // ora

Weekendul 26-27 februarie este ticsit cu evenimente care de care mai palpitante.

Concerte & spectacole

In primul rand, sfarsitul lunii februarie vine cu vesti bune pentru iubitorii de rock alternativ: duminica, 26 februarie, trupa Omul Cu Sobolani va concerta in Wings Club din Bucuresti. Daca vrei sa mergi gasesti mai multe detalii aici

Cinci super fete, un concert mistic si o petrecere dark. Suna bine nu? Cam asa se rezuma evenimentul de sambata, 26 februarie 2011, „Dark Valentine’s Party”, in cadrul caruia trupa Indica va sustine un concert in The Silver Church din Bucuresti, dupa ora 22:00. Intrarea in club se face de la ora 21:00 iar dupa concert petrecerea va continua pana dimineata. Detalii aici

Hard Rock Cafe te invita sa asculti live hiturile Depeche Mode care au marcat trei decenii de muzica si au influentat generatii intregi de fani. “Enjoy The Silence”, “World In My Eyes”, “No Good” sau “Walking In My Shoes” vor fi interpretate de Devotees, una dintre cele mai apreciate formatii tribut din Europa a celebrei trupe britanice.  Poti afla mai multe informatii aici

La Pose Cafe and Lounge sambata, 26 Februarie, incepand cu orele 21:00, poti sa il intalnesti pe Matt Smith, bateristul care a intrat in cartea recordurilor! Nu-ti spunem decat atat: 5180 de batai in 5 minute. Mai multe detalii aici

Daca vrei sa afli cat mai multe despre cultura africana, dar si pentru a petrece putin timp de calitate, vino pe 27 februarie 2011 la Sala Palatului, incepand cu ora 19:00, pentru a lua parte la spectacolul oferit de Mother Africa – Circus of Joy.  40 de artisti renumiti din diferite tari ale continentului african, printre care Tanzania, Etiopia, Kenya, Sudan, Ghana, Burkina Faso, Coasta de Fildes si Zimbabwe vor sustine pe scena Salii Palatului un spectacol care te va lasa fara cuvinte. Informatii suplimentare gasesti aici

Petreceri

Sambata, 26 februarie, Bamboo Bucuresti si Magic Holidays te invita la “Carnaval du Bamboo”, singura petrecere la care poti castiga doua vacante in Europa!  Costumeaza-te cat mai inedit si poti castiga marele premiu, in cadrul unei petreceri din care nu vor lipsi surprizele, coregrafia spectaculoasa, efectele speciale si muzica de calitate! Informatii in plus gasesti aici

Si pentru ca tot vorbim de petreceri, incepand de vineri, 25 februarie ora 22:00 pana luni, ora 02:00, timp de 50 de ore  non – stop, va avea loc in Discoteca SALSA For You cea mai lunga petrecere a anului.

CARNAVALUL LATINO din Bucuresti este singurul carnaval organizat in Europa de Est  si reprezinta avanpremiera romaneasca a celebrului Carnaval de la Rio de Janeiro. Cel mai important moment al Carnavalului este concursul-maraton „O SAPTAMANA LA RIO” ce se va desfasura timp de 50 de ore non-stop, premiul constand intr-o excursie de doua persoane la Carnavalul de la Rio de Janeiro – Brazilia. Mai multe detalii aici

Filme & expozitii

Iti plac scurtmetrajele? Veste buna: noua editie ShortsUP are loc pe 26 februarie la Atelierul de Productie, si toata nebunia incepe de la ora 20:00. Pe langa vizionarea scurmetrajelor, ai ocazia sa asisti si la un eveniment muzical avangardist. Din programul serii fac parte filmele “Copy Shop” si “Sunt eu, Helmut”. Dupa vizionarea filmelor urmeaza un performance audio-video de 40 de minute cu KarpovKasparov si Corruptdream, si apoi Matze, „cel mai experimental proiect electro romanesc”. Gasesti mai multe detalii aici

Ca tot vorbeam de filme, afla ca in perioada 24-27 februarie, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman va avea loc festivalul Nordic FilmFest – o selectie de productii recente remarcabile din tarile Europei de Nord. Selectia cuprinde filme de animatie pentru copii, filme multipremiate la festivalurile internationale si trei premiere. Daca vrei sa mergi, gasesti mai multe informatii aici

Pentru cei pasionati de meditatii filozofice, de intrebari fara raspuns si de lucruri care te pun pe ganduri, recomandam expozitia „Utopia of Exotic”, ce poate fi vizionata pana pe data de 27 februarie 2011, la Pavilion Unicredit. Curatorul expozitiei este Andrei Craciun. Detalii aici

O alta expozitie interesanta este cea a Mirelei Iordache, cel mai “prospat” membru al galeriei Danaartgallery. Expozitia de pictura „O Lume” a  artistei Mirela Iordache este prima colaborare cu galeria Danaartgallery iar locatia aleasa pentru expunerea lucrarilor este o experienta menita sa aduca ceva nou de ambele parti. Expozitia poate fi vizionata pana pe data 07.03.2011 in holul hotelului Epoque din Bucuresti. Mai multe detalii aici

Alte evenimente recomandate

In prag de primavara, Baneasa Shopping City propune doamnelor si domnisoarelor sa se intalneasca la Styling Corner pentru o sesiune de infrumusetare si schimbare de look. Pentru 2 weekend-uri consecutive, pe 26- 27 februarie si  5- 6 martie intre orele 13:00-20:00, doamnele si domnisoarele  vor fi rasfatate cu sesiuni gratuite de hairstyling oferite de profesionistii de la salonul Geta Voinea si Evidence Beauty Salon. In completare, salonul specializat Perfect Nails va oferi servicii de manichiura si pictura pe unghii.

La Styling Corner pentru 2 weekend-uri, doamnele si domnisoarele vor avea acces la sfaturi oferite de cei mai buni specialisti in make-up, manichiura, hairstyling, dermatologie, machiaj semipermanent si chirurgie estetica. Mai multe detalii aici

Spor la distractie si nu uita sa ne povestesti si noua cum a fost!

Proiectie video si discutie Zeitgeist, in Frame

10 feb 2011 // ora 17:00 // Club Frame

Te pasioneaza teoriile conspiratiei sau ti-a placut pur si simplu documentarul Zeitgeist? Miercuri, pe 10 februarie 2011, de la ora 17:00, in Club Frame din Bucuresti, se organizeaza o proiectie video a ultimei parti a documentarului „Zeitgeist: Moving Forward".

Tot miercuri in Frame va avea loc si o discutie pe marginea acestui controversat documentar.

Intrarea este libera.

Zeitgeist: Moving Forward, este al treilea film al seriei lui Peter Joseph, filmul fiind lansat pe 15 ianuarie 2011, simultan, în peste 60 de ţări şi în peste 30 de limbi diferite, cu 340 de premiere mondiale.

Fenomenul cinematografic Zeitgeist a inceput in 2007, cu primul film al lui Peter Joseph, care-şi propunea să combată multe teorii privind evenimentele din 11 septembrie 2001. Filmul a devenit cel mai vizionat documentar din istoria internetului.

Mai multe detalii despre film cat si despre miscarea Zeitgeist din Romania gasesti pe www.miscareazeitgeist.ro.

Workshop-uri de breakdance cu Lilou la Red Bull Under My Wing

3 feb 2011 // ora 10:00 // Bucuresti

Amatorii de breakdance vor fi entuziasmati sa afle ca dublul campion mondial de breakdance, din cadrul Red Bull BC One, Lilou, vine in Romania pe 3 februarie. Acesta isi va etala talentul in cadrul proiectului Red Bull Under My Wing, ce include doua workshopuri pentru breakdancerii romani (pe 3 si respective 4 februarie).

Lilou va impartasi din experienta sa de breakdancer cu tinerii dansatori romani in cadrul workshop-urilor care vor fi adresate atat incepatorilor cat si celor intermediari / avansati in tainele acestui dans.

Cine este Lilou? El este singurul dansator care a cucerit de doua ori titlul mondial in cadrul competitiei Red Bull BC On si in prezent face parte din trupa Red Bull BC One All Star, alaturi de alti breakdanceri celebri din intreaga lume (Roxrite, Taisuke, Ronnie, Pelezinho, Hong 10 si Cico, pentru cunoscatori).

Asa ca, daca ai vrut intotdeauna sa inveti sa dansezi breakdance dar nu ai avut niciodata ocazia, inscrie-te pew www.redbull.ro pentru a-l avea pe Lilou drept “profesor”.

Si grabeste-te, pentru ca sunt doar 30 de locuri pentru fiecare workshop!