Teatru

Doamna in negru

18 iun 2011 // ora 20:00 // Teatrul Arca

O comedie neagra dupa Murray Schisgal

Cu: Alexandru Conovaru, Toma Danila, Doina Antohi, Toni Dumitrescu

Regia artistica si adaptarea: Alexandru Conovaru

Scenografia: Ana Olteanu

Coregrafia: Anca Iorga

Lumini si sunet: Raluca Vasilescu si Cosmina Dobrota

Rezervari: 0727.795.380 sau online

Pret bilet: 20 lei

Durata: 1h 20 min fara pauza

Tentatia Sfantului Anton la TNB

7 iun 2011 // ora 20:00 // Teatrul National Bucuresti

Tentatia Sfantului Anton este un spectacol interdisciplinar de dans, teatru, marionete, multimedia, avand ca ax de plecare texte scrise de scriitorul Antoine de Saint Exupery in timpul expeditiilor sale ca pilot in al doilea razboi mondial.

Naufragiat in desert, penduland intre viata si moarte, intre prezent si trecut, Omul isi intalneste destinul si judecatorul. Mintea si constiinta ii sunt supuse unei interesante radiografii, prin care amintirile trecute, sunt readuse la viata. Spatiul e acela al interioritatii, al memoriei, un spatiu in care limita realului este deplasata spre vis sau revelatie. Printr-un joc abil al arhitecturii mobile si al texturii media, personajele par ca prind viata din abisul in care sunt pe rand absorbite. Un robot umanoid personificare a Mortii si o papusa-simbol al inocentei pierdute a Omului, personificare a Micului Print- se intalnesc la final, pe un pamant distrus de razboi si cataclisme, fiind singurii martori ai devenirii fiintei…

Coregrafa Andreea Tanasescu realizeaza o paralela inedita intre viata Sfantului Anton, mai precis din perioada peregrinarilor initiatice ale acestuia in desert si expeditiile scriitorului din desert pe parcursul razboiului. Coregrafa incearca sa gaseasca particularitati si similitudini intre doua destine, doua personalitati care au pus in centrul lor dragostea de semeni si au sacralizat Omul vazut ca Templu al Divinitatii. Omul se salveaza prin credinta iar destinul sau este drumul spre cunoastere - un drum initiatic la capatul caruia calatorul solitar devine "Alesul" sau dispare in neant.

"Dumnezeu a creat omul din tarana si a suflat peste el viata. Intre viata si moarte, intre acesti doi poli atat de dificil de definit, de patruns, omul si-a creat ziduri "intre care s-a ingroapat asemeni semintelor" (Saint Exupery) ziduri care-l impiedica sa vada lumina.  "Omul a devenit o fortareata nimicita, barca fara directie" , fundatie subreda ce nu se poate salva inafara iubirii. "Unde fug oamenii ?…" - o intrebare fara raspuns

Biletele se gasesc la Teatrul National Bucuresti.

Parteneri si sustinatori: Centrul National al Dansului, Administratia Fondului National Cultural, Asociatia Pardon Mersi, Asociatia A&A Associated Artists, SC Almera International SRL

Lectia de Arta

27 mai 2011 // ora 17:00 // Piata Universitatii

In pasajul Piata Universitatii, „Lecţia de Artă” va fi deschisă printr-un spectacol de către studenții la UNArte din Bucuresti,  secția Scenografie, acestuia urmându-i

vineri 27 mai, ora 17.00, o prezentare concepută de secția Modă.

Lansarea celui de-al 4-lea CD al Colecţiei "Mari Actori Romani"- recital extraordinar Horatiu Malaele - "Sunt un orb"

22 mai 2011 // ora 20:00 // Palatul National al Copiilor

Eveniment de lansare a celui de al 4-lea CD al Colecţiei „Mari Actori Români” dedicat lui Horatiu Malaele, lansare care va fi urmată de un recital extraordinar „Horaţiu Mălăele - Sunt un orb”.

Spectacolul “Sunt un orb” s-a născut din nevoia artistului Horaţiu Mălăele de a împărtăşi publicului poeziile pe care le-a îndrăgit din copilărie până la vârsta maturităţii, oferindu-le noi valenţe prin interpretarea sa originală.

Este un spectacol plin de înţelesuri, de dragoste, de umor, de replici care dor, de uitare şi speranţă; multe sentimente şi stări sufleteşti sunt îmbinate în jurul acestui recital extraordinar care reuşeşte de fiecare dată să surprindă prin inflexiunile vocii sau gesturi expresive.

Costul biletelor este de 70 de lei şi include CD-ul cu acelaşi nume din cadrul Colecţiei „Mari Actori Români”. Biletele se pot procura de la Palatul Copiilor, Sala Palatului, Teatrul Naţional din Bucureşti, reţeaua magazinelor „Vreau Bilet”.

1900 la Tete-a-Tete Coffee, Art & Chill

17 mai 2011 // ora 20:30 // Tete-a-Tete Coffee Art & Chill

Un singur personaj: Trompetistul – Marius Chivu. Regia: Ciprian Cristea.  Legenda pianistului Danny Boodmann T D Lemon 1900 spusa de actorul Marius Chivu, in regia lui Ciprian Cristea. Mai exact piesa de teatru “1900”.

„Cum il cheama? Danny Boodmann T D Lemon 1900. Unde s-a nascut? In mijlocul oceanului. Unde a fost gasit? Pe un pian din salonul de dans de la clasa I. Cine-i sunt parintii? Nu stie nimeni.
Cu ce se ocupa? Canta. Ce? Jazz. 1900? Un an, dar si un nume, numele celui nascut si crescut pe un transatlantic, pianistul care nu a coborat niciodata pe pamant. Legenda celui care daca vrea canta jazz sau daca vrea canta 10 jazzuri la un loc. Legenda celui care canta cu marea, legenda lui 1900. Povestea pe care eu, Tim Tooney, trompetistul, prietenul lui cel mai bun, v-o povestesc astazi. Eu am pierdut tot in viata, dar povestea asta, povestea lui Danny Boodman T.D. Lemon 1900 e tot ce mi-a ramas. Mi-a facut-o cadou mie, ultima data cand l-am vazut. Mi-a facut-o cadou stand cu fundul pe o bomba, o bomba pe bune.”

Biletele se pot procura la intrare. Pretul unui bilet este de 20 lei. Tete-a-Tete Coffee Art & Chill: Parcul Herastrau, langa Gradina Japoneza. Rezervari: 0728 668 463

RencontreS la Sala Rpasodia

14 mai 2011 // ora 19:00 // Sala Rapsodia
Reflexele zilnice si semnele cotidianului sunt materia prima folosita de autorii spectacolului “RencontreS”. Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vietii, tot ele conduc la sentimente si stari sublime, pe care actorii le “joaca””, le “mimeaza” si le “danseaza” cu placere, ajutati de un al treilea personaj, care este fundalul sonor.

Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat. “RencontreS” este o… “intalnire” cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului.
Scenariul si regia: Dragos Huluba si Violeta Totir

Distributia: Dragos Huluba si Violeta Totir

Durata: 1h

Vreau Sa Fiu Actrita! - cu Anca Sigartau

10 mai 2011 // ora 20:30 // Tete-a-Tete Coffee Art & Chill

"Cine sunt eu? Eu sunt un om cu un vis, visul sa fiu actrita si asta e un vis extraordinar."

In mai bine de o ora, Anca Sigartau se confunda cu personajul lui Robert Mauro – o tanara talentata, care vrea sa lase ceva in urma ei. Anca, in calitate de actrita si regizoare, pune in scena si cateva dintre experientele de la inceputurile carierei sale.

ROBERT MAURO, autorul textului, s-a nascut la New York, in 1946. In 1973 s-a mutat in Long Island. In urma unei poliomelite, contactate la varsta de 5 ani, a fost nevoit sa foloseasca un aparat de respirat si un scaun de invalid. Scrie la computer, intins in pat, neputand sa stea prea mult timp la birou. In 1976 a absolvit Facultatea de Sociologie a Universitatii Hofstra din Long Island. De atunci, a publicat patru texte, dintre care amintim: “Piese cu doua personaje pentru actorii studenti” – cu o introducere semnata de Gary Burghoff, cel care a interpretat rolul personajului Radar din comedia MASH si “Pe scena! Piese scurte pentru actorii studenti” – piesa recomandata de prima actrita a teatrului american, Helen Hayes. “Pe scena” este textul ales de Anca Sigartau, text prezentat cu titlul “Vreau sa fiu actrita!”

ANCA SIGARTAU s-a nascut la Bucuresti, in 1967, in familia unor profesori: mama, profesoara de fizica si tatal, profesor de istorie. De mica, a urmat Scoala de muzica, si Liceul "George Enescu" din capitala, unde a studiat pianul. A intrat din prima incercare la UNATC, clasa profesorului Dem Radulescu.

Biletele se pot procura la intrare. Pretul unui bilet este de 20 lei. Tête-à-Tête Coffee Art & Chill: Parcul Herastrau, langa Gradina Japoneza. Rezervari: 0728 668 463

Moscova-Petuski - One Man Show cu Richard Bovnoczki

3 mai 2011 // ora 20:30 // Tete-a-Tete Coffee Art & Chill

Postmodernista si pe jumatate autobiografica, piesa a fost scrisa de rusul Venedikt Erofeev inre 1969-1970. A fost publicata pentru prima data in 1973 in Israel, in 1977 la Paris si abia in 1989 in Uniunea Sovietica. Venichka, un intelectual alcoolic, calatoreste cu trenul de la Moscova pana la Petuski. Pe durata calatoriei, avem parte de consideratii istorice, filozofice si politice cu aroma de vodca, iar la destinatie ne asteapta o mare surpriza. Un one man show de zile mari, cu Richard Bovnoczki.

Richard Bovnoczki – actor de teatru si film, absolvent la clasa profesoarei Sanda Manu. A jucat, printre altele, in “Made in Romania” , “Costumele”, “Cei 150”, “Hic Sunt Leones”, “Crima si pedeapsa”. De: Venedikt Erofeev,  Regia: Theodora Herghelegiu, Cu: Richard Bovnoczki. Biletele se pot procura la intrare. Pretul unui bilet este de 20 lei.  Tête-à-Tête Coffee Art & Chill Parcul Herastrau, langa Gradina Japoneza, Bucuresti. Rezervari: 0728.668.463

Cameristele

10 apr 2011 // ora 20:00 // Wings Club

Dupa Jean Genet.

Pretul biletului este 15 RON.

Distributia:
Claire - Adriana Bordeanu
Solange - Maria-Cristina Ghiţă
Doamna - Ana Turoş

RencontreS

9 apr 2011 // ora 19:00 // Sala Rapsodia
Reflexele zilnice si semnele cotidianului sunt materia prima folosita de autorii spectacolului “RencontreS”. Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vietii, tot ele conduc la sentimente si stari sublime, pe care actorii le “joaca””, le “mimeaza” si le “danseaza” cu placere, ajutati de un al treilea personaj, care este fundalul sonor.

Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat. “RencontreS” este o… “intalnire” cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului.
Scenariul si regia: Dragos Huluba si Violeta Totir

Distributia: Dragos Huluba si Violeta Totir

Durata: 1h