Noutati

Festivalul "Sinaia Forever" - editia a XVIII- a

Primăria oraşului Sinaia organizează în perioada 23-25 septembrie 2011 cea de a XVIII - a ediţie a Festivalului “Sinaia Forever”. Festivalul “Sinaia Forever” a devenit demult o tradiţie, fiind cel mai important eveniment al oraşului Sinaia şi totodată un brand al oraşului.

Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia: “ Aşa cum v-am obişnuit în ultimii ani şi pentru ediţia de anul acesta am ales o temă potrivită oraşului nostru. Sinaia este un oraş creat din, cu şi pentru eleganţă şi îmi doresc ca prin atitudinea lor, participanţii la festival să genereze reacţii la 4 ace care pot schimba Lumea. Festivalul „Sinaia Forever” a ajuns la frumoasa vârstă a majoratului pe care vă invit să o sărbătorim împreună.”

Pe Bulevardul Carol I cadrul imaginar creat îţi poartă paşii pe Bulevardul ACELOR, unde în cele 3 zile de manifestări, la fiecare ac eşti aşteptat de ateliere cu activităţi interactive care te vor provoca să-ţi schimbi atitudinea. O să vezi un bulevard plin cu decoruri ziua, iar noaptea plin de lumină colorată.

ACUL 1- Zona ATITUDINII

Bine ai venit, trage aer curat şi tare de munte în piept, aruncă o privire peisajului tomnatic din Bucegi şi fă primul pas în Zona ATITUDINII. Cercetaşii României îţi arată prin activităţile lor cum să îţi câştigi RESPECTUL, cum să îţi răspunzi la întrebarea CINE SUNT?, cum să îţi înţelegi ISTORIA, cum să trăieşti în FREE ZONE făcând sport, cum să iubeşti şi să arăţi in LOVE, cum CREDINŢA te ajută şi cum EDUcaţia îţi construieşte drumul în viaţă.

RESPECTUL – te invităm la ateliere în care învăţăm să avem respect faţă de sine, faţă de ceilalţi, faţă de societate şi faţă de natură.

CINE SUNT? – acordă-ţi câteva minute de sinceritate pentru a te redescoperii pe tine însuţi.

ISTORIA – oraşului şi a festivalului - remember Sinaia.

FREE ZONE – încearcă aventura la panoul de escalada, însă nu rata nici podul maimuţei şi demonstraţiile de şah, karate, role şi tenis de masă

LOVE – vino să te căsătoreşti sau să divorţezi pentru o zi, să faci declaraţii de dragoste, să zâmbeşti şi să fii îmbrăţişat.

CREDINŢA- dedică-ţi puţin timp, transmite câteva gânduri bune, încarcă-te cu o stare de bine.

EDUcaţia – şcolile sinăiene, Umbrela Verde, Noaptea Cercetătorilor, Cercetaşii României şi alte ONG-uri te aşteaptă pentru a te ajuta să te descurci în societate.

ACUL 2- Zona „BUNULUI GUST”

După ce ţi-am ridicat întrebări şi sperăm că ţi-am dat un pic de atitudine, te supunem la un duş rece, te punem faţă în faţă cu Zona “BUNULUI  GUST”. Te invităm la masă şi te lăsăm să alegi dintre mâncărurile şi băuturile româneşti.

ACUL 3- Zona TĂRGULUI TRADIŢIILOR

La desert îţi oferim un tur în Zona TĂRGULUI TRADIŢIILOR unde meşteşugari din toată ţara îţi arată cum se poate mânca natural şi sănătos, muncind şi trăind autentic.

ACUL 4- Zona CULTURII

Muzica live, spectacolele de teatru şi expoziţii de pictură şi fotografie te invită să-ţi pui un “ultim ac” -ZONA CULTURII. În Parcul “Dimitrie Ghica” şi Casinoul Sinaia vom avea parte de peste 100 de artişti, de la sunetele Filarmonicii Braşov până la Mircea Vintilă & Brambura, Bere Gratis, Cargo şi Ştefan Bănică Jr.Band.

Împlinim 18 ani, suntem MAJORI, de aceea în premieră pentru o zonă de munte, dăm o petrecere nocturnă în aer liber - Parcul “Dimitrie Ghica” - unde DJ-ii îşi vor face de cap.

- în Parcul “Dimitrie Ghica” care va răsuna de muzică, vei vedea jocuri de lasere şi artificii.

- pe Bulevardul Carol I, vor avea loc ceremonii de deschidere şi închidere (lasere, tunuri de lumină, jocuri de artificii).

Pe întreaga perioadă de organizare şi desfăşurare a festivalului accesul autoturismelor pe bulevardul din centrul oraşului este interzis, circulaţia se va desfăşura doar pe varianta DN1. Pe Bulevardul Carol I circulaţia va fi închisă începând de miercuri, 21 septembrie, ora 14,00 până luni, 26 septembrie ora 06,00, iar pe strada Octavian Goga circulaţia va fi închisă de joi, 22 septembrie, ora 08,00 până duminică, 25 septembrie ora 24,00.

Numărul mare de participanţi, peste 50 000 înregistrat în anii anteriori ne motivează şi ne determină să nu renunţăm la demersul nostru de a promova cultura şi bunul gust.         Ca în fiecare an, ne dorim ca turiştii care vin la Sinaia pentru a sărbători zilele oraşului împreună cu sinăienii să petreacă cât mai plăcut cele trei zile de festival.

In Aradul lui Slavici si in Caravana BookLand toate cartile sunt "cu noroc"

21 sep 2011 // Atrium Mall din Arad

Dupa ce a vizitat marile centre culturale ale tarii, Iasi si Cluj Napoca, precum si inca alte doua orase la inceput de drum, Constanţa si Braila, Caravana BookLand se pregateste sa lase peste 10.000 de carţi pe mana aradenilor. Pentru nenumarate calatorii palpitante pe taramurile fanteziei (si nu numai) Caravana BookLand isi asteapta cititorii la Arad, de miercuri, 21 septembrie, pana duminica, 25 septembrie 2011 in Atrium Mall.

„Bookland reprezinta un nou concept de targ urban, dedicat consumatorilor de mall. Aradenilor cu siguranţa le va face placere sa intalneasca editurile dragi lor intr-un spaţiu amplu, bucurandu-se de o diversitate foarte mare de colecţii si noutaţi. Atrium Center felicita aceasta iniţiativa de a aduce cartea aproape de oameni si de locurile lor uzuale.” Declara Alexandra Pop, Marketing Coordinator, Atrium Center Arad.

“Banatu-i fruntea! Suntem curiosi sa vedem cum ne vor primi banaţenii si cat de mult citesc. Ii asteptam acolo unde isi petrec cu placere timpul liber – la Atrium Mall. Mirosul carţii le va impregna imaginaţia timp de 5 zile.” spune Mihaela Petrovan, iniţiatorul proiectului cultural.

Dupa Arad,  Caravana BookLand va vizita ultimele orase de pe traseul anului 2011: Timisoara, Sibiu si Brasov. Cele mai importante edituri s-au alaturat Caravanei BookLand oferind cititorilor peste 10.000 titluri in fiecare oras. BookLand este un concept inovator, fiind primul targ de carte cu servicii integrate oferite editurilor – traseu caravana, mobilier, transport și merchandising carte, echipa vanzare, promovare media.

Grand Cinema Digiplex se deschide pentru public

23 sep 2011 // ora 10:00 // Grand Cinema Digiplex

Băneasa Developments anunţă cel mai aşteptat eveniment al anului pe piaţa românească a divertismentului cinematografic: deschiderea Grand Cinema Digiplex.

Vineri, 23 septembrie 2011, începând cu orele 10:00, Grand Cinema Digiplex îşi deschide porţile pentru public şi îşi aşteaptă clienţii cu multe surprize, cele mai noi filme şi o atmosferă de poveste.

Grand Cinema Digiplex este cel mai inovator cinematograf din ţară, marcând noi premiere pe piaţa de profil din România: sala Grand Ultra cu sistemul de sunet Iosono, cel mai complex şi avansat sistem audio multi-dimensional din Europa la ora actuală şi o premieră în România; Grand Epika, sala multifuncţională echipată pentru concerte şi evenimente, Grand Studios - sălile VIP care inaugurează „the living room concept”, scaune „Rocker” şi fotoliile premium.

Ali Ergun Ergen, CEO Baneasa Developments, a declarat: “Investiţia în acest proiect a avut un obiectiv major: să creem un cinematograf de neegalat pană acum în Romania, care să deschidă calea pentru viitorul cinematografiei autohtone. Am investit în cele mai sofisticate tehnologii de proiecţie, sunet şi confort, pentru a ne cuceri oaspeţii. Am pus tot ceea ce este mai bun în această experienţă cinematografică. Ea este de-acum disponibilă oricărui iubitor de filme. Ne-am străduit, şi credem că am reuşit să oferim publicului un centru digital de imagine, sunet şi spectacol care oferă o experienţă fără egal în România”.

Pe 23 septembrie Grand Cinema Digiplex îşi deschide porţile pentru public şi îşi aşteaptă clienţii cu nenumărate surprize. Pe toată durata primului weekend cei mici şi cei mari sunt întâmpinaţi de personaje celebre din lumea filmului, în  spaţiul special amenajat pentru fotografii. Imaginile vor fi postate pe Facebook, iar primele 10 poze cu cele mai multe voturi câştigă automat un premiu.

Premii vor primi şi primii 2.600 de clienţi ai cinematografului, şi cei care vor  aplica pentru programul de fidelitate.

Grand Cinema Digiplex aduce în premieră în România expoziţia liderului mondial în tehnologie cinematografică Cinemeccanica. Fondată în 1920 în Italia, Cinemeccanica este unul din pionierii de profil, fiind prezentă în peste 90 de ţări. Expoziţia poate fi admirată până la jumătatea lunii octombrie şi găzduieşte o serie de echipamente de film din diferite perioade, începând cu anii `60 şi până astăzi.

În acelaşi timp, în spaţiul expoziţional Imagika va avea loc şi o expoziţie de costume de film, purtate de faimoşi actori în producţii româneşti de renume. Aceste costume spectaculoase sunt furnizate de Media Pro Studios.

Situat în zona comercială Băneasa, pe cea mai extinsă zonă de shopping din ţară, Grand Cinema Digiplex este un complex cinematografic premium, echipat cu tehnologii de ultimă generaţie în materie de proiecţie, sunet şi lumini, care le oferă cinefililor posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de opţiuni. Cele 13 ecrane adaptate pentru suprafeţe largi de proiecţie 3D, unghiurile perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac din Grand Cinema Digiplex destinaţia perfectă pentru vizionarea filmelor în cele mai bune condiţii.

Accesul se face direct pe la etajul întâi al centrului comercial Băneasa Shopping City.  Pentru mai multe informaţii privind programul filmelor şi al tuturor activităţilor din perioada deschiderii vă rugăm să vizitaţi www.grandcinemadigiplex.ro.

Distractie maxima la Festivalul Sinaia Forever La 4 ACE 23-25 septembrie

FESTIVALUL "SINAIA FOREVER" editia "LA 4 ACE" se apropie de START! Vineri la ora 16 incepe distractia pe Bulevardul Carol, unde cuplurile indragostite pot primi un certificat de casatorie valabil pe timpul Festivalului. In premiera insa, cele deja legal casatorite pot beneficia de un adevarat certificat de...divort temporar, 3 zile "LIBER LA DISTRACTIE"!
Iar seara, pe scena din Parcul Casinoului, vom canta si vom dansa cu trupa lui Alexandru Svet, Bere Gratis, Cargo si DALMA. Brasoveanca DALMA promite un show incendiar, cu melodii proprii si cover-uri rock de cea mai buna calitate, asta si pentru ca inima sa bate in ritm...sinaian inca din copilarie. Marturiseste ca stie si ii este drag fiecare coltisor din Sinaia, unde parintii o duceau aproape saptamanal sa respire "cel mai curat aer din valea Prahovei". Ati recunoscut la gatul DALMEI cravata simbol a FESTIVALULUI SINAIA FOREVER LA 4 ACE, nu?
Sambata, in afara distractiei din oras si a superbului spectacol de artificii, ne vor incanta Mircea Vintila&Brambura, Stefan Banica, Vama si...Casa Presei, la debut.

Ii veti vedea pe Ovidiu Vanghele, senior editor Mediafax, la tobe, pe George Vila, ex-Radio Total, Europa FM, Realitatea FM - chitara, pe Gabi Basarabescu, Radio Romania - clape, voce, pe Radu Cartianu ex-Timpuri Noi - bass, pe Alina Crisan - saxofon si pe... ROBERT TURCESCU la chitara si voce.  Prezentatorii Festivalului vor fi Roxana Iliescu (vineri) si Dan Fintescu (sambata), evident alaturi de gazda intregului eveniment, primarul orasului Sinaia, domnul Vlad Oprea

Toxic love

27 sep 2011 // ora 20:30 // Tete-a-Tete Coffee Art & Chill
O poveste de dragoste începută fulgerător într-un bar, cu umor şi ironie fină. Dora, profesoară de sport, Tony, pictor,  doi oameni cu personalități puternice, inteligenți, pornesc la drum  într-o relație care părea perfectă. Cine este vinovat de năucitoarea decădere a unui cuplu care părea că a atins sublimul?
Întrebări grave, o temă majoră de meditație pentru toate vârstele. Biletele se pot procura de la intrare. Preţul unui bilet este 20 lei. Tête-à-Tête Coffee Art & Chill Parcul Herăstrau, lângă Grădina Japoneză, Bucureşti. Rezervari: 0728 668 463.

Petrom te invita sa participi la cea de-a sasea editie a Crosului Petrom

25 sep 2011 // ora 08:30 // Piața Constituției

- 6400 metri de pistă de bicicletă construiţi în parcuri în ultimii 3 ani
- Sistem de monitorizare electronic a clasamentului alergătorilor

Petrom invită toţi oamenii interesaţi de sport, de orice vârstă, în Piata Constituţiei, pe 25 septembrie, la a şasea ediţie a Crosului Petrom. Înscrierile la crosul Petrom vor începe la ora 8.30 iar startul va fi dat la ora 11.00. Traseul de anul acesta are o lungime de aproximativ 4 km si este urmatorul: Piața
Constituției – Calea 13 Septembrie – Strada Izvor – Blvd. Națiunilor Unite – Piața Constituției.

“În ultimii 3 ani, Petrom a reuşit să construiască peste 6400 de metri de pistă de biciclete în parcurile Herastrau şi Titan, din Bucureşti, cu ajutorul celor peste 6000 de participanţi la ediţiile crosului Petrom. Dorim să mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi în ediţiile precedente ale crosului
şi îi aşteptăm şi în acest an, pentru a promova împreuna mişcarea, sportul şi un stil de viaţă sănătos.”
– Dan Pazara, Director Comunicare Petrom.

Noutatea aceste ediţii constă în sistemul de realizare a clasamentului alergătorilor, care se va realiza cu ajutorul unui sistem de monitorizare electronic. Fiecare participant la crosul Petrom va primi un tricou şi un număr unic de participare în concurs, acestea fiind obligatorii pentru a putea măsura performanţa fiecarui participant în clasamentul final. Astfel, fiecare alergător trebuie să calce covoraşul special postat la linia de „start”/”sosire” pentru a activa senzorul şi pentru a putea monitoriza performanţa alergătorului în clasamentul final.

Crosul Petrom vă aşteaptă de asemenea cu numeroase surprize şi un program artistic complet. Astfel, Carmen Brumă şi Adrian Nartea vor fi alaturi de voi întreaga zi, specialiştii centrelor sportive Worldclass au pregatit sesiuni de zumba, kickbox și cycling iar reprezentatii Hervis Sports vă provoacă la un joc de baschet, tenis de masă, volei și fotbal. De asemenea, medicul nutritionist Șerban Damian va susține un seminar de 30 de minute despre nutriția sănătoasă și nutriția sportivă iar pentru a va măsura tensiunea arteriala și testa sănătatea, îi vom avea alături pe specialiștii de la Fundația Română a Inimii.

Crosul Petrom se va încheia cu un concert susţinut de Elena Gheorghe. Participanţii la crosul Petrom se pot înscrie la una din categoriile: Juniori (14-18 ani), Seniori (cu subcategoriile: 19-34 de ani, 35-44 de ani şi 45-59 de ani) și Veterani (peste 60 de ani). Premiile oferite constau în 4800 de litri de carburant la categoriile seniori şi veterani (locul I: 300 litri de carburant, locul II: 200 litri de carburant, locul III: 100 litri de carburant) şi vouchere de
cumpărături la magazinele Hervis Sports pentru juniori (locul I: 800 RON locul II: 600 RON, locul III: 400 RON). Tombola din acest an vă aşteaptă cu 100 de premii surpriză.

YPC si ANST lanseaza editia a III-a a proiectului Young Professionals Academy!

17 oct 2011

Young Professionals Club în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret dă startul programului de dezvoltare personală - Young Professionals Academy. Aflat deja la a treia ediţie, proiectul va avea loc în Bucureşti, în perioada 17 octombrie- 26 noiembrie 2011.

Young Professionals Club a indentificat nevoia continuă a tinerilor din România de dezvoltare a abilităţilor soft ca factor esenţial în atingerea succesului atât în carieră cât şi în viaţă. Astfel, Young Professionals Academy îşi propune să ofere un suport real în dezvoltarea personală a participanţilor.

  • Vrei să faci o schimbare în viaţa ta?
  • Ai potenţial, dar nu este canalizat corespunzator?
  • Vrei să-ţi testezi şi să-ţi îmbunătăţeşti abilităţile de comunicare, vorbit în public, convingere, lucru în echipă?
  • Vrei să faci parte dintr-o comunitate de elită? Să întâlneşti oamenii potriviţi?

Atunci locul tău este în Young Professionals Academy!

Nu rata înscrierile, sunt doar 15 locuri.

Programul se va desfăşura în Bucureşti în perioada 17 octombrie- 26 noiembrie 2011, în timp ce înscrierile şi selecţia participanţilor vor avea loc în perioada 12 septembrie  - 9 octombrie 2011.

Young Professionals Academy- a life changing experience!

Pentru detalii complete despre program şi înscriere acceseaza:

http://www.youngprofessionals.ro/ypa

http://www.facebook.com/pages/Young-Professionals-Academy/178708508814727

office@youngprofessionals.ro

0751.466.860

Karaoke la Hard Rock Cafe

16 sep 2011 // ora 21:00 // Hard Rock Cafe

Dupa o vara de distractii urmeaza... o toamna de distractii! Vino la Hard Rock Cafe in fiecare seara de vineri, de la ora 21:00, alege o melodie din playlist-ul de Karaoke si cant-o cum stii tu mai bine! Vei pleca nu doar cu o multime de fani, ci si cu premii. Iar daca esti cu adevarat talentat, la sfarsitul anului, Hard Rock Cafe iti pregateste o finala demna de un rock-star!

Grand Prix de Juniori, Cupa "BRASOV"

In perioada 20-25 septembrie a.c. va avea loc Grand Prix de Juniori, Cupa “BRASOV”, organizat de Federatia Romana de Patinaj (www.frp.ro), sub egida Federatiei Internationale de Patinaj (ISU – www.isu.org).

Competitia se va desfasura la Brasov, pe Patinoarul Olimpic, fiind unul dintre cele sapte astfel de concursuri de juniori cuprinse in  programul competitional al UNIUNII INTERNATIONALE DE PATINAJ ( ISU) din sezonul 2011-2012 .

Este pentru a cincea oara cand ISU ofera organizarea unui concurs de asemenea anvergura Federatiei Romane de Patinaj. Aceasta este o dovada a increderii forului international care guverneaza patinajul, la nivel mondial, in capacitatea organizatorica a FRP de a gestiona primirea si gazduirea unui numar de peste 300 de sportivi, oficiali, arbitrii si insotitori pentru acest concurs, si de a asigura desfasurarea adecvata a acestei competitii de mare amploare, practic, un mini-Campionat Mondial pentru juniori.

La startul acestui concurs se vor prezenta 88 sportivi reprezentind 32 de tari, din 36 potential participante, tari cu performante notabile in patinajul mondial, cum ar fi: Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia, Germania, Franta, Italia, Belgia, Ucraina, Polonia, Coreea de Sud, Slovacia, Cehia, Bulgaria, Serbia, Republica Belarus, precum si concurenti reprezentand tari aflate intr-un proces de afirmare, precum Israel, Filipine sau Tailanda.

Probele pentru acest concurs vor fi –  patinaj artistic individual masculin si feminin, si dansuri pe gheata. Din partea Romaniei vor concura 5 sportivi – 3 baieti si 2 fete – Vlad Ionescu, Zolt Kosz si debutantul, Catalin Dimitrescu, Denisa Sandu, Raisa Rjenovschi, si ele la prima lor confruntare de acest gen.  Din pacate, speranta noastra, tinara de 17 ani, care ne va reprezenta la Campionatele Europene si Mondiale de seniori, Sabina Mariuta, va fi marea noastra absenta, fiind accidentata.

Proba de dans ne va oferi un adevarat spectacol pe gheata, delectandu-ne cu evolutii gratioase, dar si atletice, in functie de ritmul muzicii alese.          Din partea ISU , va participa domnul, Mario MEINEL coordonatorul acestor evenimente, asistat de domnul Jan Cejvan, desemnat tot de UNIUNEA INTERNATIONALA de PATINAJ.

Premiile acordate medaliatilor la fiecare proba (individual –masculin si feminin, respectiv proba de dans) sunt urmatoarele:

Baieti si Fete                         Dans

Locul 1        2.000,00  US$              3.000,00 US$

Locul 2                 1.500,00 US$                  2.250,00US$

Locul 3                   1.000,00  US$               1.500,00US$

Castigatorii acestui concurs vor acumula puncte pentru finala de Grand Prix care se va tine in Quebec City/CANADA, in perioada 08-11/21/2011, iar in finala se vor califica primii 8 sportivi, in functie de numarul de puncte acumulate.

Concursul este precedat de un stagiu international de pregatire, organizat la Brasov, sub egida ISU, la care au participat reprezentanti din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Estonia, Ucraina, Rusia si Romania. Pregatirea a fost coordonata de moderatori formati la vestita scoala rusa si fosti sportivi mare valoare si cu rezultate notabile: Igor Pashkevich, Igor Lyutikov, Sergey Dudakov, Natalia Popova, Tiiu Valdemäe.  Au fost doua saptamani pline, in care sportivi si antrenori, laolalta, au primit un numar impresionant de informatii noi, pe care s-au straduit sa le puna in practica. Atmosfera a fost una de lucru serios, dar destinsa, sportivilor facandu-le o reala placere noile experiente pe care le incercau.

Cantonamentul s-a incheiat cu o gala demonstrativa, presarata cu momente de show, unice in Romania. FR PATINAJ se poate mandri cu o bogata activitate competitionala internationala, acest concurs fiind urmat, in luna octombrie de Cupa CESAROM, pentru categoriile mici (copii, cadeti, novice, cu probe de individual si perechi). Luna noiembrie va fi marcata de, traditionala deja, competitie, Crystal Skate, extinsa anul acesta si la categoriile de  juniori, individual si dans si novice individual, nu numai pentru seniori, asa cum a fost organizata pana acum, iar in luna martie 2012, FRP va organiza finala competitiei de patinaj viteza pe pista redusa, Cupa EUROPEI.

Toate aceste evenimente vor fi gazduite de Patinoarul Olimpic din Brasov, patinoarul fanion al activitatii pe gheata, aflat sub directa coordonare a Primariei si a Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Brasov, cu ambele institutii FR PATINAJ fiind intr-un parteneriat deosebit de productiv.  Iar gala demonstrativa, care va incheia Grand Prix-ul si care va fi prezentata de televiziuni nationale si locale, ne va face sa-i cunoastem pe viitorii campioni europeni, mondiali, si, de ce nu, chair olimpici.  Si nu ne vom opri aici.

Karaoke la Hard Rock Cafe

9 sep 2011 // ora 21:00 // Hard Rock Cafe

Dupa o vara de distractii urmeaza... o toamna de distractii. Vino la Hard Rock Cafe in fiecare seara de vineri, de la ora 21:00, alege o melodie din playlist-ul de Karaoke si cant-o cum stii tu mai bine!

Vei pleca nu doar cu o multime de fani, ci si cu premii. Iar daca esti cu adevarat talentat, la sfarsitul anului, Hard Rock Cafe iti pregateste o finala demna de un rock-star!