275.000 euro - suma stransa in urma licitatiei la Festivalul Brazilor de Craciun
Brazii creati de 20 de designeri romani, carora li s-au adaugat cei realizati de copiii de la Mark Twain International School, Scoala Europeana si Salvati Copiii Romania, au fost licitati in cadrul celei de-a zecea editii a Festivalului Brazilor de Craciun, fondurile colectate fiind de 274.490 de euro. Banii vor asigura suportul necesar scolarizarii a copiilor din cele 43 de centre socio-educationale ale Salvati Copiii.
In cadrul Galei prezentate de Andi Moisescu, au fost stranse fonduri din biletele de tombola, sponsorizarile pre-eveniment si din licitarea celor 23 de braduti creati in exclusivitate pentru unul dintre cele mai ample evenimente caritabile din Romania. Gala a avut loc anul acesta pe 9 decembrie, la Palatul Parlamentului.
Cea mai mare suma, de 25.000 euro, a fost licitata pentru bradutul imaginat de copiii de la Salvati Copiii, prin generozitatea lui Marius Ivan (10.000 euro) si a companiei Henkel Romania (15.000 euro). Bradul, realizat cu migala din pagini de carti, a fost creat cu gandul la povestile care fac din copilarie un taram magic si va ramane, potrivit traditiei, la Organizatia Salvati Copiii Romania. „Salutam gestul extraordinar al tuturor celor care, chiar si in acest an dificil din punct de vedere economic, au demonstrat ca empatia si grija fata de ceilalti, mai ales cand vorbim despre copiii din medii sociale defavorizate, exista. Este minunat ca am putut strange suma de 275.000 euro, atat de necesara pentru sprijinirea a peste 8.000 de copii, care merita toate eforturile noastre. Multumiri speciale merg catre designerii care si-au pus in joc imaginatia, creand braduti de poveste, precum si catre persoanele si companiile care, cu generozitate, au fost alaturi de copii. Fondurile astfel colectate vor fi folosite pentru integrarea sociala si scolara a copiilor vulnerabili”, spune Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii. Cele mai mari sume au fost oferite de compania Henkel Romania (care include si Henkel Ceresit) – 35.500 euro, BCR – 22.000 euro si de omul de afaceri Marius Ivan – 19.000 euro.
Sumele licitate pentru cei 23 braduti sunt urmatoarele:
1. Bradul Salvati Copiii Romania – 25.000 de euro, prin bunavointa omului de afaceri Marius Ivan si a companiei Henkel Romania
2. Bradul creat de Conf. Dr. Univ. Alexandru Ghildus si Mihnea Ghildus – 15.500 euro, achizitionat de BCR.
3. Rea Costa si Malvina Cervenschi- 10.500 euro, achizitionat de Henkel Romania Ceresit.
4. Bradul Rita Muresan – 10.500 euro, achizitionat de GDF Suez
5. Bradul Victoria 46 – 10.500 euro, adjudecat de Fildas.
6. Bradul Stephan Pelger – 10.000 euro, achizitionat de Henkel Romania
7. Bradul Cristian Samfira – 8.000 de euro, achizitionat de Rotary Constructii
8. Bradul realizat de Lajos Ugron – 7.500 euro, achizitionat de Total Soft
9. Bradul Scolii Europene Bucuresti – 6.500 de euro, adjudecat de BCR
10. Bradul Valentin Vartosu – 6.500 euro, achizitionat de BCR Chisinau
11. Bradul Andreea Musat – 6.000 euro, adjudecat de Marius Ivan
12. Bradul Wilhelmina Arz – 5.000 euro, achizitionat de Anca Bucura
13. Bradul Lena Criveanu – 4.000 euro, achizitionat de EDI Romania/Europa FM
14. Bradul Mihaela Glavan – 3.000 euro, achizitionat de Marius Ivan
Brazii creati de Venera Arapu, Irina Marinescu, Oxette, Scoala Internationala Mark Twain, Íris Serban, Claudia Castrase, Ingrid Vlasov si Ana Wagner au post precumparati, fiecare cu cate 10.000 de euro, de catre sponsorii Festivalului Brazilor de Craciun. Designerii implicati in proiectul Festivalul Brazilor de Craciun 2010 sunt: Wilhelmina Arz, Ioan Nemtoi, Irina Marinescu, Lena Criveanu, Venera Arapu, Stephan Pelger, Oxette, Victoria 46, Mihaela Glavan, Conf. Dr. Univ. Alexandru Ghildus si Mihnea Ghildus, Rita Muresan, Ana Wagner, Cristian Samfira, Iris Serban, Claudia Castrase, Ingrid Vlasov, Lajos Ugron, Andreea Musat, Malvina Cervinski. Brazilor creati de designeri li se adauga cei creati de elevii de la Mark Twain International School, cel al Scolii Europene Bucuresti, precum si bradul creat de Salvati Copiii Romania.
Anul acesta Festivalul Brazilor de Craciun se va continua in mediul online pana in data de 24 decembrie. Mai mulți bloggeri și persoane publice prezente in social media s-au alaturat cauzei susținute de organizația Salvați Copiii. Astfel, pagina de Facebook a organizației gazduiește o aplicație dezvoltata impreuna cu Republika Interactive prin care fiecare din cei care o acceseaza poate indeplini dorința de Craciun a unui copil din programele Salvați Copiii. Campania va fi susținuta de persoane publice și bloggeri precum Andi Moisescu, Tudor Chirila, Bobby Voicu, Cristian Birta, care vor comunica pe paginile lor aplicația și sistemul de donare.
In paralel, o serie de bloggeri, precum Ruxandra Predescu, Viorel Copolovici, Adrian Hadean, Mugur Frunzetti, Nebuloasa (Oltea Zambori), Maldita (Daniela Petrescu), Diana Stoleru, Daniel Raduța, Razvan Marc, LumeMare (Roxana și Alex Farca), au creat cate un braduț ce va fi licitat pe site-urile și bloggurile lor, iar fondurile vor completa suma stransa anul acesta in urma Festivalului Brazilor de Craciun. De asemenea, cei care doresc sa doneze, o vor putea face in perioada 13- 31 decembrie și la numarul de SMS 890, valabil in toate rețelele de telefonie mobila.
Fondurile colectate vor asigura suport pentru cele 43 de centre socio-educationale pe care Salvati Copiii Romania le are in 39 de orase ale tarii. In anul 2010, asistentii sociali ai Salvati Copiii Romania au identificat 7.953 de copii aflati in situatie de risc, luand decizia de a-i include in programele de integrare/reintegrare scolara. Cu eforturi sustinute si sprijin din partea sponsorilor, copiii beneficiaza de suport educational, consiliere psihologica si sprijin material. Pentru cele 43 de centre educationale, Fondul Social European asigura 1.709.202 Euro, bani care acopera materialele didactice, dotarea salilor de clasa, personalul social si didactic. Pentru functionarea centrelor, mai sunt necesari 100.000 Euro, pentru a putea oferi copiilor o masa calda zilnic.